fbpx
Raaka-aineet
Kategoria

Raaka-aineet

SLS ja SLES; mitä ovatkaan nämä kemikaalit ja miten ne eroavat toisistaan?

SLS ja SLES; mitä ovatkaan nämä kemikaalit ja miten ne eroavat toisistaan? Tämä artikkeli on vieraskynä kirjoitus, jonka on kirjoittanut […]

Lue lisää
Opi käyttämään kookosöljyä kosmetiikassa

Opi käyttämään kookosöljyä kosmetiikassa Tämä artikkeli on vieraskynä kirjoitus, jonka on kirjoittanut Outi Lempa Kookosöljy tai kookosrasva on hyvin suosittu […]

Lue lisää
Kasviöljyjen rasvahappotaulukko

Kasviöljyjen rasvahappotaulukko Taulukosta löydät Nature by Ampun myymien kasviöljyjen ja -voiden tärkeimmät rasvahapot. Helenaturin blogista löydät listasta puuttuvien kasviöljyjen rasvahappo […]

Lue lisää
Kasviöljyt kosmetiikassa

Kosmetiikassa käytettävät öljyt kannattaa valita ihotyypin, käyttötarkoituksen ja muiden raaka-aineiden mukaan.

Lue lisää
Cocoamidopropyl Betaine; CAPB - pesevä tensidi

Cocoamidopropyl Betaine; CAPB - pesevä tensidi Tämä artikkeli on vieraskynä kirjoitus, jonka on kirjoittanut Outi Lempa. Cocoamidopropyl Betaine on kosmetiikassa […]

Lue lisää
Mehiläisvaha on monipuolinen kosmetiikan raaka-aine

Mehiläisvaha on monipuolinen kosmetiikan raaka-aine Tämä artikkeli on vieraskynä kirjoitus, jonka on kirjoittanut Outi Lempa Mehiläisvaha on useimmille kosmetiikan valmistajille […]

Lue lisää
Kosmetiikan säilöntäaineet; onko kosmetiikkasi turvallista käyttää?

Kosmetiikan säilöntäaineet; onko kosmetiikkasi turvallista käyttää? Tämä artikkeli on vieraskynä kirjoitus, jonka on kirjoittanut Outi Lempa Kosmetiikan säilöntäaineet ovat saaneet […]

Lue lisää
Sodium Lauryl sulfoacetate (SLSA)

Sodium Lauryl sulfoacetate (SLSA) Tämä artikkeli on vieraskynä kirjoitus, jonka on kirjoittanut Outi Lempa Sodium lauryl sulfoacetate eli SLSA (suomeksi […]

Lue lisää
E-vitamiini ihonhoidossa; tehokas antioksidantti ja säilyvyyttä parantava aine

E-vitamiini ihonhoidossa; tehokas antioksidantti ja säilyvyyttä parantava aine Tämä artikkeli on vieraskynä kirjoitus, jonka on kirjoittanut Outi Lempa E-vitamiini on […]

Lue lisää
Turvallinen säilöntäaine kotikosmetiikan valmistukseen

Turvallinen säilöntäaine kotikosmetiikan valmistukseen Vieraskirjoitus: Outi Lempa Kaupallisen kosmetiikan ainesosista yksi kaikkein haitallisin ryhmä on säilöntäaineet. Tavanomaisessa markettikosmetiikassa säilöntäaineita voi […]

Lue lisää
Mica väri eli kiille; luonnollinen ja turvallinen kosmetiikan väriaine

Mica värit ovat tuttuja ainesosia kosmetiikassa, erityisesti luonnonkosmetiikassa. Värikosmetiikka eli meikit saavat luonnolliset ja turvalliset värinsä hienojakoisesta mineraalijauheesta eli micasta. 
Mitä mica värit ovat ja miten niitä voi käyttää?

Lue lisää
Setyylialkoholi on monipuolinen ja turvallinen kosmetiikan apuaine

Setyylialkoholi on monipuolinen ja turvallinen kosmetiikan apuaine Setyylialkoholi eli palmityylialkoholi on kosmetiikan apuaine. Sen avulla saadaan tuotteeseen helposti geelimäistä tuntua. […]

Lue lisää
Hydrolaatit, hydrosolit, kukkaisvedet, kasvivedet; mitä eroa niillä on?

Hydrolaatit ovat aina tislaamalla aidoista kukista tai yrteistä valmistettuja tuotteita. Hydrolaatit ovat jo sellaisenaan valmista kosmetiikkaa tai loistava pohja monille kosmeettisille tuotteille.

Lue lisää
Arrowjuurijauhe korvaa talkin

Arrowjuuri eli nuolijuuri (Maranta arundinacea) on trooppisten sademetsien kasvi. Sitä on käytetty perinteisesti ruuanvalmistuksessa. Arrowjuuri on tärkkelyskasvi kuten peruna, riisi […]

Lue lisää
Sodium Cocoyl Isethionate eli SCI

Sodium Cocoyl Isethionate eli SCI Tämä artikkeli on vieraskynä kirjoitus, jonka on kirjoittanut Outi Lempa Sodium Cocoyl Isethionate on tuttu […]

Lue lisää
magnifiercrossmenuchevron-down