fbpx

Kasvoveden käyttö - 5 vinkkiä

Kasvoveden käyttö - 5 vinkkiä

Kasvoveden käyttö - 5 vinkkiä

Tiedätkö miten kasvovettä käytetään? Tämän kysymyksen esitän aina uusille kurssilaisille. Edelleen kasvovesi mielletään puhdistustuotteeksi ja sitä ei osata hyödyntää tai käyttää kosteuttavana tuotteena. Tämän jutun luettuasi osaat hyödyntää kasvovettä ihonhoidossasi ja karistat vanhentuneet uskomukset kasvoveden käytöstä.

1. Kasvovesi on kosteuttava tuote

Kasvovesi on tuote joka kosteuttaa ihoa ja palauttaa ihon oman kosteustasapainon. Lisäksi kasvoveden raaka-aineita voi hyödyntää ihon epäpuhtauksien hoidossa. Kasvovettä ei siis ole tarkoitus käyttää kun 90-luvun kuivattavia alkoholipitoisia "näppylän esto vesiä". Nykyisiin kasvovesiin valitaan huolellisesti hellävaraisia ja kosteuttavia raaka-aineita.

Eri ihotyypeille ja käyttäjille sopivat eri raaka-aineet. Jollekkin sopii aktiiviaineita sisältävät kasvovedet, kun taas toisille ne ovat liian vahvoja. Kaikille löytyy varmasti omanlaisensa tuote. Yksinkertaisimmillaan kasvovesi on sekoitus vedestä ja glyseriinistä, 90% tislattua tai keitettyä vettä ja 10% glyseriiniä. Sekoita pieni erä kerrallaan ja käytä alle viikossa.

2. Valitse raaka-aineet omalle iholle sopiviksi

Markkinoilla on paljon erilaisia kasvovesiä, totuus on se että kaikille ei sovi samat tuotteet. Voit siis etsiä itsellesi sopivaa tuotetta valmiista kasvovesistä tai valmistaa kasvovetesi itse.

Kasvovesien pohjana käytetään usein erilaisia kasvivesiä eli hydrolaatteja. Eri kasveilla valmistetuilla hydrolaateilla on erilaiset funkiot iholla. Valitse siis omaa ihotyyppiäsi ja ihon tarpeitasi vastaavat raaka-aineet. Lisäksi kasvovesissä käytetään erilaisia kosteuttavia ja ihoa tasapainoittavia raaka-aineita kuten glyseriiniä, kookoskaprylaattia, aloe veraa tai hyaluronihappoa. .

Taikapähkinävesi

Taikapähkinävesi, Hamamelis (engl. Witch-hazel), on hydrolaatti, joka valmistetaan amerikkalaisen taikapähkinän lehdistä tislaamalla. Taikapähkinöitä on käytetty Amerikan alkuperäisväestön luontaishoidoissa ihon ja limakalvojen hoitoon.

  • Taikapähkinä hydrolaatti supistaa ja puhdistaa huokosia
  • Taikapähkinä hydrolaatti vaalentaa tummia silmänaluksia
  • Taikapähkinä hydrolaatti rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja hillitsee punoitusta

Kamomillavesi eli kamomillahydrolaatti

Kamomillahydrolaatti on hyvin vanha kosmetiikan ainesosa. Se oli suosiossa muinaisessa Egyptissä. Siellä kamomillan katsottiin symboloivan aurinkoa samoin kuin auringon jumala Ra. Kamomillaa pidettiinkin jumalten kukkana.

  • kamomillahydrolaatti rauhoittaa ihoa ja lievittää ärtynyttä ihoa.
  • Kamomillahydrolaatti vaalentaa kevyesti ihoa ja tasoittaa ihon epätasaista pigmenttiä.
  • Kamomillahydrolaatti supistaa huokosia
  • Kamomillahydrolaatilla on myös puhdistavia ominaisuuksia

Ruusuvesi eli ruusuhydrolaatti

Ruusuhydrolaatti on hydrolaateista ehkäpä kaikkein suosituin. Ruusuhydrolaatti on ikivanha kauneustuote, jota käytti jo Kleopatra aikoinaan.

  • Ruusuhydrolaatti tuoksuu ihanalta. Se kelpaa ihan sellaisenaan hajuvedeksi.
  • Ruusuhydrolaatti supistaa huokosia.
  • Ruusuhydrolaatti on iho syväkosteuttava tuote, joka sopii täydellisesti kasvovedeksi.

Lue lisää blogistamme Hydrolaatit, hydrosolit, kukkaisvedet, kasvivedet; mitä eroa niillä on?

3. Kasvoveden käyttö

Kasvovettä käytetään siis kosteuttavana tuotteena. Sillä ei ole siis tarkoitus pyyhkiä viimeisiä meikin jäämiä kasvoista, kuten ennen on opetettu. Kasvovettä suihkutellaan puhtaalle iholle ja vielä veden ollessa kostea päälle lisätään paksumpi voide tai kevyempi emulsio. Tuotteita kerrostetaan iholle kevyämmästä paksumpaan.

Kasvovettä voi myös kerrostaa eli suihkutella ensin kerros kasvoille ja sen kuivuttua suihkutella uusi kerros. Voit myös imeyttää kasvovettä ihoon taputtelemalla sormin ihon pintaa. Kasvoveden käyttö on todella helppoa ja nopeaa, jos pidät minimalistisesta ihonhoidosta tämä on sinun juttusi.

Kasvoveden käyttö sopii kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille. Rasvaisuuteen taipuva iho tarvitsee paljon kosteutta, joten se hyötyy erityisesti kasvoveden käytöstä. Mutta myös kuiva ja herkkäiho tarvitsee kosteutusta, pelkät öljypohjaiset tuotteet eivät riitä kosteuttamaan ihoa. Varsinkin talvi on haasteellista aikaa iholle, kun ilmankosteus on matala.

4. Kasvovesi spraypullossa on kätevä, niin kasvoille kuin muulle iholle

Kasvovesi suihkepullossa on kätevä käytössä. Tuote säilyy pullossa hyvin ja sitä saa annosteltua juuri sopivan määrän kerrallaan pullosta. Kasvovettä suihkutetaan suoraan kasvoille tai muualle iholle. Kasvovettä voi siis käyttää myös muualle kun kasvojen iholle, jos kärsit epäpuhtaasta ihosta rinnan tai selkän alueella, kokeile blogista löytyvää Aloe vera kasvovettä.

5. Tee itse kasvovetesi tai osta valmiina

Kasvoveden itse valmistamisen hyötyjä on että, pääset kokeilemaan erilaisia raaka-aineita ja poistamaan sisällysluettelosta sinulle sopimattomat raaka-aineet. Lisäksi itse tekeminen on edullista, voit tehdä pieniä määriä erilaisia tuotteita kerrallaan. Voit kokeilla ja tehdä johtopäätöksiä itselle sopivista raaka-aineista. Voit valmistaa itse kasvovettä tämän blogistamme löytyvän reseptin avulla: Kotikosmetiikka resepti – Aloe vera kasvovesi tai Helenaturin blogista löytyvää Kuusenkerkkä kasvovettä.

Valmiiden tuotteiden hyötyjä on tietenkin ammattimaisesti formuloidut reseptit. Raaka-aine kirjo voi olla monipuolisempi kun itse tehdyissä tuotteissa. Huonoja puolia on että, et voi vaikuttaa sisältöluetteloon. Jos valmis tuote sisältää jotain raaka-aineita joka ei sovi ihollesi, et voi jättää sitä pois.


Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Mitä ajatuksia kasvoveden käyttövinkit herättivät sinussa? Kommentoi alle käyttökokemuksista.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down