fbpx

Kosmetiikan valmistus -kurssi

Kosmetiikan valmistus -kurssi

20.1.2021

Haluisitko oppia itse valmistamaan kosmetiikkaa? Tule mukaan luonnonkosmetiikan valmistus kurssille. Netti on täynnä ohjeita, mutta toimivatko ne? Mitä raaka-aineita tarvitset? Mikä on juuri sinun iholle sopiva öljy? Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen Nature by Ampun luonnonkosmetiikan valmistus kursseilla Sipoossa.

Mitä luonnonkosmetiikan tuotteita voin valmistaa itse?

Luonnonkosmetiikka on nouseva trendi, ja hyvä niin. Niin monet ovat saaneet oireita tai allergisoituneet kemikaaleille. Luonnonkosmetiikan valmistus on suhteellisen helppoa, kun tietää mitä tekee. Reseptejä ja variaatioita resepteistä on paljon, vaihtamalla reseptissä olevaa esim. öljyä tai vahaa saat valmistettua todella monipuolisesti erilaisia kosmeettisia tuotteita.

Mitä kaikkea on siis turvallista ja mahdollista valmistaa itse? Voiteet, ihoöljyt, kasvovedet, deodorantit, saippuat, shampoot sekä erilaiset kuorinnat ja naamiot ovat helppo valmistaa itse. Voit valmistaa niin öljypohjaisia kun vesipohjaisia tuotteita. Öljypohjaisissa tuotteissa on se hyvä puoli että, sinun ei tarvitse lisätä tuotteisiin mitään ylimääräisiä säilöntä- tai stabilointiaineita. Vesipohjaisissa tuotteissa tulee aina käyttää emulgaattoreita sekä säilöntä-ainetta, jotta tuotteeseen ei pääse kasvamaan homeita tai bakteereja.
Käytännössä voit siis valmistaa itse lähes kaikki iholla käytettävät kosmeettiset tuotteet.

Mitä tee-se -itse kosmetiikan kursseja Nature by Amppu tarjoaa?

Nature by Ampun luonnonkosmetiikka kursseja järjestetään useista eri aiheista. Suosituimpia kursseja ovat ehdottomasti Saippua ja shampoopala -kurssit sekä Luonnollista kosmetiikkaa -kurssit. Lisäksi kurssikalenterista löytyvät Voide-, Emulsio-, Saippuan koristelu- sekä Ekosiivousaine -kurssit.

Aloitan aina kosmetiikka kurssit kertomalla kurssin aiheesta. Käymme läpi kosmetiikka kurssilla käytettäviä raaka-aineita sekä valmistus tapoja. Juttelemme yhdessä miten ja mitä kosmetiikan tuotteita juuri sinun ihosi voisi tarvita. Teorian jälkeen siirrymme valmistuskeittiöön, jossa käymme läpi tarvittavat työvälineet ja materiaalit. Kursseilla on aina rento ja iloinen ilmapiiri. Kurssilla toimimme pienryhmissä ja kurssin ohjaaja on kokoajan tukenasi. 

Saippuakurssilla valmistamme saippuaa kylmäprosessi menetelmällä, valmistus prosessissa käytetään lipeää. Lipeän käsittely jännittää monesti ensimmäisinä kertoina. Kurssilla toimimme pienryhmissä ja kurssin ohjaaja eli minä olen kokoajan tukena. Ei siis tarvitse jännittää! Saippua -kurssilla valmistetaan kahta erilaista saippuaa, toinen käsille ja keholle sopiva ja toinen hiuksille sopiva. Valikoimasta löytyy paljon eri yrttejä ja mausteita saippuoiden värjäämiseen ja koristeluun.
Saippuan koristelu -kurssi on suunniteltu jo saippuan perusteisiin tutustuneille. Jatko kurssilla keskitymme saippuan koristelu tekniikoihin, värjäykseen sekä oman reseptin suunnitteluun.

Luonnollista kosmetiikka -kurssilla opit monta erilaista kosmetiikan valmistus menetelmää, voit valmistaa neljä valinnaista tuotetta. Valmista meikinpuhdistuspala, deodoranttia, vartalovoita, voidetta, huulivoidetta, ihoöljyä, kasvovettä tai savinaamion.
Tee itse kosmetiikka on hoitavaa ja ravitsee ihoa. Käytämme kosmetiikka kursseilla luonnollisia raaka-aineita sekä tuoksuina 100% eteerisiä öljyjä.

Yrttivoidekurssilla opit valmistamaan öljypohjaisia voiteita. Harjoittelemme myös yrttien uuttamista öljyihin. Kurssilla valmistamme monen tyyppisiä voiteita. Itsetehdyt voiteet ovat erityisesti atooppisen ja kuivan ihon pelastus, mutta ne sopivat loistavasti myös muille ihotyypeille. Varsinkin näin talvi aikaan iho tarvitsee lisäsuojaa ja hoitoa.

Emulsiokurssilla opit valmistamaan itse tehtyä emulsiota luonnollisista öljyistä ja yrteistä. Emulsiot ovat kevyempiä ja vähemmän rasvaisia kun voiteet. Emulsiot sopivat hyvin esimerkiksi meikin alle kevyen koostumuksensa ansiosta. Emulsiot koostuvat vesi- ja öljyfaaseista sekä jäähtymisen jälkeen lisättävistä raaka-aineista. Kosmetiikan valmistus kurssilla voit valita raaka-aineet juuri omalle ihollesi sopivaksi, valikoimasta löytyy paljon eri yrttejä ja kasviöljyjä.

Eko siivousaine kurssilla opit siivoussaippuan, pyykkietikan ja siivoussuihkeen valmistuksen. Näillä kolmella aineella siivoat kotisi puhtaaksi ekologisesti mutta tehokkaasti.

Shampoopala -kurssilla opit valmistamaan shampoopohjaisia eli tensidi pohjaisia shampoopaloja sekä nestemmäistä hoitoainetta. Tämä kurssi sopii jo vähän kosmetiikkaa valmistaneille, koska kurssilla käydään läpi monipuolisesti erilaisia hiustenhoidossa käytettäviä raaka-aineita ja teoriaa. Lue lisää saippua ja shampoopohjaisten shampoopalojen eroista blogi kirjoituksesta.

Mitä opin kosmetiikan valmistus kursseilla?

Kosmetiikan valmistus kursseilla opit miten ja mitä raaka-aineita voit käyttää erilaisissa luonnonkosmetiikan tuotteissa. Opit miten erilaiset kasviöljyt, kasvivoita ja vahat vaikuttavat tuotteeseen. Kurssilla saat mukaasi toimivaksi todetut reseptit, jota voit muokata omiin tarpeisiin sopivaksi. Kosmetiikan valmistus kurssi on erinomainen mahdollisuus kokeilla erilaisia raaka-aineita. Sinun ei tarvitse ostaa kaikkia raaka-aineita heti kotiin. Kurssin yhteydessä voit halutessasi tehdä raaka-aine hankintoja kotiin.

Kosmetiikan valmistus kursseilla opit kurssiaiheen mukaiset tekniikat ja työtavat. Saat mukaasi monta kantapään kautta opittua vinkkiä.
Kurssilta saat paljon helppoja ja minimalistisia ihonhoito vinkkejä. Jo muutamalla tuotteella voit vaikuttaa ihosi kuntoon huomattavasti.

Kosmetiikan valmistus kurssi on mukava ja inspiroiva ajanviete itsellesi tai kaveriporukallesi. Voit siis varata paikan itsellesi tai tulla yhdessä ystävän kanssa. Jos haluatte tehdä kosmetiikkaa kavereiden ja työporukan kesken, varatkaa aika Oman porukan -kurssille.

Miten voin ilmoittautua mukaan kosmetiikan valmistuskursseille?

Nature by Ampun verkkokaupasta löydät Sipoossa järjestettävien lähikurssien ajankohdat.

Nature by Ampun lähikurssit järjestetään Näsiksen yli 120 vuotta vanhalla tilalla Sipoossa. Kodinomainen kurssipaikka luo kursseille rennon ja lämpimän tunnelman. Lähikurssit järjestetään pääasiassa arki-iltaisin ja viikonloppuisin, kurssi ajankohdat löydät jokaisen kurssin kohdalta. Oman porukan kurssien aikataulut sovitaan teidän ryhmälle sopiviksi.

Matka Sipooseen on liian pitkä, onko mahdollista silti osallistua kurssille?

Nature by Ampun verkkokurssit voit opiskella omaan tahtiin, paikasta riippumatta. Verkkokurssin materiaalit ovat käytettävissäsi rajattoman ajan. Opiskelu tapahtuu Nature by Amppu -sivuston WordPress -verkkoalustalla. 

Luonnonkosmetiikan verkkokurssilla opit kosmetiikan valmistuksen perusteita, opit tekemään ja muuntamaan reseptejä juuri sinun ihollesi sopiviksi. Saat tietoa perusraaka-aineiden ominaisuuksista ja käyttötarkoituksista. Kurssin käytyäsi ymmärrät luonnonkosmetiikan ja DIY-kosmetiikan ihon hyvinvointia tukevat perusteet.

Keväällä 2021 lanseerattiin myös etäkurssit. Etäkurssilaiset osallistuvat videoyhteyden välityksellä lähikurssien iloiseen tunnelmaan. Etäkurssit löytyvät täältä.

Herättikö aihe sinussa kysymyksiä? Vastaan kysymyksiisi mielelläni. Lisätietoja kursseista löydät verkkokaupasta. Lisää inspiraatiota ja innostusta löydät facebookista ja instagramista @naturebyamppu.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down