fbpx

Kotikosmetiikka resepti - Helppo poskipuna

Kotikosmetiikka resepti - Helppo poskipuna

4.6.2021

Kotikosmetiikka resepti - Helppo poskipuna

Nature by Ampun DIY-kosmetiikan resepteistä löydät helppoja mutta toimivia reseptejä. Tällä kertaa opetan sinulle super helpon poskipunan ohjeen. Reseptissä käytetään kahta tai kolmea eri raaka-ainetta; mica värejä, arrowjuuri jauhetta sekä kaakaojauhetta. Voit myös valmistaa samalla reseptillä itsellesi kesäisen hohtavan aurinkopuuterin. Sipaise jauhemmaista poskipunaa ihollesi meikkisiveltimellä.

Näin valmistat itsellesi jauhemmaista poskipunaa

Yleensä käytän tarkkoja mittoja kosmetiikan valmistuksessa, mutta tässä poskipuna reseptissä voit sekoitella raaka-aineita näppituntumalla. Kokeile erilaisia mica väriyhdistelmiä ja määriä.

Poskipuna
1 tl mica karpalo
1/3 tl mica kulta
3/4 tl arrowjuurijauhetta
1/2 tl kaakaojauhetta

  1. Mittaa pohjana käytettävä aroowjuurijauhe suoraan desinfioituun purkkiin.
  2. Sekoita mica värejä vähän kerrallaan arrowjuurijauheen sekaan. Kokeile jauhetta ihollesi. Lisää mica värejä, jos haluat lisää väriä.
  3. Sekoita kaakaojauhetta seokseen tuomaan tummuutta ja peittävyyttä poskipunaan. Kaakaojauheen käyttö on reseptissä vapaaehtoista.

Tarvittavat työvälineet


DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Valmistusta varten tarvitset seuraavat työvälineet:

  • Kulho
  • Mittalusikka
  • Purkki poskipunalle
  • Desinfiointiainetta tai min. 60% viinaa työvälineiden ja purkkien puhdistukseen

Itse tehdyn poskipunan käyttö

Annostele jauhemmaista poskipunaa purkin kanteen. Töpsöttele jauhetta siveltimen päähän, varista ylimääräinen poskipuna kannelle. Sipaise poskipunaa paksulla meikkisiveltimellä tai kabuki siveltimellä poskipäihin, hiusrajaan sekä leukapäihin.

DIY- poskipuna reseptissä tarvittavat raaka-aineet

Mica värit (Mica pinkki ja Mica kulta)
Micajauheet ovat hienoja mineraalijauheita, jota voidaan käyttää heijastamaan valoa ja luomaan helmiäisvaikutusta iholle. Kosmetiikassa käytettynä micajauhe antaa kevyen, pitkäaikaisen vaikutuksen iholla tuntumatta liian raskaalta. Micajauhe on hyväksytty käytettäväksi saippuassa, mineraalikosmetiikassa ja kosmeettisissa emäksissä. Jos haluat lisää peittävyyttä tuotteisiin, käytä oksideja.

Arrowjuurijauhe
Arrowjuurijauhe sopii käytettäväksi jauhemaisiin puutereihin, luomiväreihin ja poskipuniin; jos haluat kokeilla meikkituotteiden valmistamista, arrowjuurijauhe on hyvä pohja jauhemaisille tuotteille. Voit myös vaalentaa liian tummia meikkituotteitasi arrowjuurijauheella. Lue lisää arrowjuurijauheesta blogista.

Kaakaojauhe
Kaakaojauheella saat tummennettua poskipunaa ja tuomaan peittävyyttä. Voit jättää kaakaojauheen pois reseptistä.

Purkki poskipunan säilytykseen
Säilytä jauhemmaista poskipunaa 30ml ruskeassa lasipurkissa tai 30ml alumiinipurkissa.

Säilyvyys
Jauhemmaiset tuotteet säilyvät pitkään, arvioitu säilyvyysaika 2-3 vuotta.


Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Oletko kokeillut meikkituotteiden valmistusta? Kommentoi alle käyttökokemuksista.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down