fbpx

Kotikosmetiikka resepti - Hierontaöljy

Kotikosmetiikka resepti - Hierontaöljy

Kotikosmetiikka resepti - Hierontaöljy

Blogista löydät kotikosmetiikan helppoja mutta toimivia luonnonkosmetiikanreseptejä. Hierontaöljyä on todella helppo valmistaa itse. Öljysekoitus ei sisällä mitään turhaa, ainoastaan luonnollisia raaka-aineita. Tuotteeseen valitut öljyt määrittelevät öljyn rasvaisuuden, imeytyvyyden sekä kitkan iholla. Erilaisilla eteerisillä öljyillä voit tuoda hierontaöljyyn tuoksun lisäksi aromaterapeuttisia ominaisuuksia tai valmistaa tuoksutonta hierontaöljyä, jättämällä eteeriset öljyt pois reseptistä.

Hierontaöljy reseptissä on käytetty inkiväärin ja piparmintun eteerisiä öljyjä niiden lihaskipuja lievittävien ominaisuuksien takia. Inkivääri ja piparminttu vilkastuttaa verenkiertoa ja lämmittää lihaksia.

Valmista tuoksuva hierontaöljy ja hemmottele kumppaniasi tai ystävääsi rentouttavalla hieronnalla. Muista pyytää vaihtari hieronta. 😉

Hierontaöljy (30ml)
10 ml makadamiaöljy
10 ml aprikoosinkiviöljyä
10 ml risiiniöljyä
Max. 5 gtt/tippaa inkiväärin eteeristä öljyä
Max. 3 gtt/tippaa piparminttu eteeristä öljyä

Huom. Lisää eteerisiä öljyjä vähän kerrallaan ja tarkista että tuoksu ei ole omaan makuusi liian vahvan tuoksuista.

  1. Mittaa öljyt mittakuppiin ja kaada ne suoraan pipetti- tai pumppupulloon
  2. Lisää eteeriset öljyt suoraan pulloon. Lisää tippa kerrallaan, jotta tuoksu ei tule liian voimakkaaksi.
  3. Valmista pulloon etiketti, kirjaa tuotteen nimi ja valmistuspäivä.

Voit käyttää hierontaöljyä koko vartalon hierontaan. Vältä käyttämästä eteerisiä öljyjä intiimialueilla.

Tarvittavat työvälineet
DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Valmistusta varten tarvitset seuraavat työvälineet:

Reseptissä tarvittavat raaka-aineet

Makadamiaöljy
Makadamianöljyn sanotaan tasoittavan pinnallisia ryppyjä sekä ehkäiseviän tulehdusta iholla. Öljy tekee voiteesta pehmeän ja hoitavan. Kuivan ja ikääntyvän ihon öljy.

Aprikoosinkiviöljy
Aprikoosinkiviöljy on mieto ja rasvaton öljy, tekee voiteesta pehmeän ja helposti imeytyvän. Mutta pysyy hierontaöljyssä silti tarpeeksi pitkään liukkaana. Sopii kaikille ihotyypeille, myös akne ja rasvaiselle iholle. Sisältää runsaasti A-vitamiinia, jonka tiedetään yläpitävän ihon elastisuutta.

Risiiniöljy
Risiiniöljy on paksu ja tahmea öljy, joka ei imeydy kovin herkästi vaan jättää iholle kosteuttavan pinnan. Risiiniöljy sisältää jopa 90% risiinihappoa. Se on antiseptinen, se rauhoittaa ja kirkastaa ihoa. Yleisesti risiiniöljyä suositellaan käyttämään max 20% , tässä reseptissä sitä on noin 33% tuomassa kitkaa hierontaan. Liiallinen risiiniöljyn käyttö voi kuivattaa ihoa.

Inkivääri
Inkiväärin eteerinen öljy vilkastuttaa verenkiertoa ja lämmittää lihaksia. Inkiväärin sanotaan myös lievittävän reumatismia ja lihassärkyjä.

Piparminttu
Piparmintun eteerinen öljy on antibakteerinen öljy ja se kiihdyttää verenkiertoa kipeissä lihaksissa. Piparminttu voi tuntua viilentävältä iholla.

Voit tietysti myös kokeilla muita kasviöljyjä hieronnassa, tähän reseptiin valitut öljyt ovat ns. rasvaisempia tai puoli kuivia öljyjä. Ne eivät imeydy samantien ihoon, jotta iho pysyy sopivan liukkaana.

Tuotteen säilyvyys
Hierontaöljy säilyy noin 6-12 kk, jopa pidempään. Pilaantunut öljy haisee härskiintyneeltä. E-vitamiini toimii öljypohjaisissa tuotteissa säilöntäaineena, se estää öljyjä hapettumasta eli härskiintymästä.


Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Tule mukaan kurssille oppimaan lisää DIY-kosmetiikan valmistuksesta ja raaka-aineista. Mitä ajatuksia blogiteksti herätti sinussa? Kommentoi alle käyttökokemuksista.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down