fbpx

Kotikosmetiikka resepti - Ruusuvoide

Kotikosmetiikka resepti - Ruusuvoide

7.5.2021

Kotikosmetiikka resepti - Ruusuvoide

Kotikosmetiikan reseptejä löydät blogistani kohta entistä enemmän. Opi valmistamaan itse ihanan tuoksuista ruusuvoidetta, luonnollisista raaka-aineista. Voide sopii niin kasvoille, kun koko vartalolle. Kasvovoiteeseen kannataa käyttää hieman vähemmän eteerisiä öljyjä.

Ruusuvoide resepti (50ml)
10 ml makadamiaöljyä
10 ml aprikoosinkiviöljyä
20 ml viinirypäleensiemenöljyyn uutettua ruusua
7 g mehiläisvahaa
Max. 8 gtt/tippaa geranium eteeristä öljyä
Max. 5 gtt/tippaa patsuli eteeristä öljyä

Huom. Lisää eteerisiä öljyjä vähän kerrallaan ja tarkista että tuoksu ei ole omaan makuusi liian vahvan tuoksuista.


 1. Valmista ruusuuutos. Katso uutoksen valmistus vinkit blogista.
 2. Mittaa öljyt ja vaha samaan metalliseen kulhoon. Keitä kattilassa vettä ja laita metallikulho öljyineen ja vahoineen sulamaan vesihauteeseen.
 3. Lisää yrttiöljy sulaneeseen öljy-vaha seokseen, kuumennus voi heikentää osan yrttien parantavista ominaisuuksista.
 4. Lisää eteeriset öljyt tippoina hieman jäähtyneeseen öljyseokseen. Eteerisiä öljyjä ei saa kuumentaa, jotta tuoksut eivät haihdu.
 5. Kaada seos suoraan desinfioituun purkkiin.
 6. Valmista voidepurkkiin etiketti, kirjaa voiteen nimi ja valmistuspäivä.

Tarvittavat työvälineet
DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Valmistusta varten tarvitset seuraavat työvälineet:

 • Kattila
 • Kattilaan sopiva metaaliastia tai lasipurkki
 • Digitaalinen vaaka
 • Mitta-astia
 • Lusikka
 • Purkki voiteelle
 • Desinfiointiainetta tai min. 60% viinaa työvälineiden ja purkkien puhdistukseen

Reseptissä tarvittavat raaka-aineet
Tämä on Nature by Ampun kurssilla suunniteltu ihanan pehmeä ja hoitava ruusuvoide resepti.

Makadamianöljy
Makadamianöljyn sanotaan tasoittavan pinnallisia ryppyjä sekä ehkäiseviän tulehdusta iholla. Öljy tekee voiteesta pehmeän ja kosteuttavan. Kuivan ja ikääntyvän ihon öljy.

Aprikoosinkiviöljy
Aprikoosinkiviöljy on mieto ja rasvaton öljy, tekee voiteesta pehmeän ja helposti imeytyvän. Sopii kaikille ihotyypeille, myös akne ja rasvaiselle iholle. Sisältää runsaasti A-vitamiinia, jonka tiedetään yläpitävän ihon elastisuutta.

Viinirypäleensiemenöljy
Viinirypäleensiemenöljy on mieto ja kevyt öljy, se tekee voiteesta pehmeän ja helposti imeytyvän. Ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti rasvaiselle- ja sekaiholle iholle.

Ruusu
Ruusu sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisti kuivan, herkän, ikääntyvän ja couperousa-ihon hoidossa. Hoitaa ja pehmentää ihoa. Jos et löydä kuivattua ruusua, voit jättää sen pois resptistä.

Mehiläisvaha
Mehiläisvaha tekee ihon pinnalle suojaavan kerroksen, joka pitää ihossa sen oman kosteuden mutta antaa ihon silti hengittää. Sitä käytetään voiteissa ja muissa kosmetiikka tuotteissa paksuntamaan ja emulgoimaan öljyt ja muut raaka-aineet kiinteäksi tuotteeksi. Mehiläisvaha on antiseptistä ja ihoa suojaavaa.

Geranium
Geraniumin eli Pelargonin sanotaan uudistavan ihosolukkoa, sopii ryppyvoiteisiin. Geraniumin sanotaan vaikuttavan tasapainottavasti ihon talituotantoon, akneen. Geranium on antibakteerinen eteerinen öljy, joka edistää haavojen parantumista ja helpottaa tulehduksia. Sitä sanotaan köyhän miehen ruusuksi.

Patsuli
Patsulin sanotaan uudistavan ihosoluja sekä sanotaan auttavan arpien ja sellutiitin hoidossa. Patsuli sopii kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Patsuli sopii myös hiusten hoitotuotteisiin, se hoitaa päänahkaa ja poistaa hilsettä.

Voiteen säilyvyys
Voide säilyy noin 6-12kk. Annostele voidetta purkista mielellään spatulan avulla.


Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Tule mukaan kurssille oppimaan lisää DIY-kosmetiikan valmistuksesta ja raaka-aineista. Mitä ajatuksia kirjoitus herätti sinussa? Kommentoi alle käyttökokemuksista.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down