fbpx

Pehmeä huulivoide - Resepti

Pehmeä huulivoide - Resepti

11.3.2022

Pehmeä huulivoide - Resepti

Valmista itse ihana huulia pehmentävä voide. Reseptissä on käytetty kasviöljyjä ja -voita, jotka ravitsevat ja hoitavat tehokkaasti kuivia huulia. Tämä voide ei sisällä mitään huulia kuivattavia raaka-aineita, jota ikävä kyllä lisätään tietyn merkkisiin huulivoiteisiin.

Huulivoide sisältää pehmentäviä kasviöljyjä kuten makadamia- ja jojobaöljyä sekä hoitavaa mangovoita ja kiiltoa tuovaa kaakaovoita. Mehiläisvaha kovettaa huulivoiteen juuri sopivan paksuiseksi sekä tekee suojaavan pinnan huulille. Voit käyttää tuoksuina 100% eteerisiä öljyjä tai jättää huulivoiteen täysin tuoksuttomaksi.

Pehmeä huulivoide (4kpl x 10ml)
10g Mangovoita
10g Kaakaovoita
6g Mehiläisvahaa
10ml Makadamiaöljyä
10ml Jojobaöljyä

5-11 gtt/tippaa Greipin tai Piparmintun eteeristä öljyä (0,5-1%)

Huom. Lisää eteerisiä öljyjä vähän kerrallaan ja tarkista että tuoksu ei ole omaan makuusi liian vahvan tuoksuista. Greippi tuo raikkaan ja makean tuoksun huulivoiteeseen, kun taas piparminttu raikastaa ja viilentää huulia.

 1. Desinfioi purkit suihkimalla niihin minimissään 60% alkoholilla tai haavanpuhdistusaineella ja kuivaamalla talouspaperilla.
 2. Punnitse kasvivoit ja mehiläisvaha kuumuutta kestävään astiaan.
 3. Mittaa öljyt ja kaada ne kasvivoiden ja mehiläisvahan päälle sulatusastiaan.
 4. Sulata kuumassa vesihauteessa, kunnes kaikki raaka-aineet ovat sulaneet nestemäiseksi.
 5. Nosta sulatusastia vesihauteesta ja anna jäähtyä pieni hetki.
 6. Lisää eteeriset öljyt tippoina vielä täysin nestemäiseen seokseen. Sekoita.
 7. Kaada varovasti mutta ripeästi huulivoide purkkeihin tai -hylsyihin. Voide kovettuu todella nopeasti, jos näin tapahtuu voit, sulata seoksen varovasti uudestaan.
 8. Kirjaa etikettiin tuotteen nimi ja valmistus aika

PST! Sulatusastian saat helpoiten puhdistettua lämmittämällä sen uudelleen ja pyyhkimällä talouspaperilla täysin puhtaaksi. Sen jälkeen voit tiskata sen kunnolla.

Tarvittavat työvälineet
DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Valmistusta varten tarvitset seuraavat työvälineet:

 • Haudutuskattila tai normaali kattila
 • Sulatusastia (mieluiten rst terästä)
 • Lusikka
 • Taikinanuolija
 • Talouspaperia
 • Mittakuppi
 • Vaaka
 • Huulivoide purkit tai -hylsyt
 • Vahvaa alkoholia (min. 60%) tai haavojen puhdistusainetta
Pehmeä huulivoide resepti

Reseptissä tarvittavat raaka-aineet
Mangovoi
Mangovoi on mangon siemenen sisuksesta tuotettua voita. Se kosteuttaa ja pehmentää ihoa.  Se sisältää runsaasti rasvahappoja, steariinihappoja, Omega 9 sekä E- vitamiinia.
Huulivoiteessa mangovoi pehmentää ihoa ja tuo voiteeseen paksuutta ja kermamaisuutta. Voit myös korvata mangovoin sheavoilla.

Kaakaovoi
Kaakaovoi imeytyy hyvin ihoon ja suojaa sitä ympäristön epäpuhtauksilta, se sisältää luonnollisia antioksidantteja. Myymämme kaakaovoi on raffinoimatonta, eli puhdistamatonta ja se tuoksuu makean suklaiselta.
Kaakaovoi tuo huulivoiteeseen keveyttä ja kiiltoa.

Mehiläisvaha
Mehiläisvaha tekee ihon pinnalle suojaavan kerroksen, joka pitää ihossa sen oman kosteuden mutta antaa ihon silti hengittää. Mehiläisvaha on antiseptistä ja ihoa suojaavaa.
Mehiläisvahaa käytetään voiteissa ja muissa kosmetiikka tuotteissa paksuntamaan ja emulgoimaan öljyt ja muut raaka-aineet kiinteäksi tuotteeksi.

Makadamiaöljy
Makadamiaöljy tekee voiteesta pehmeän ja hoitavan. Se on hyvä öljy kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

Jojobaöljy
Jojobaöljy on hoitava, antibakteerinen sekä ihon talintuotantoa tasapainoittava raaka-aine. Jojobaöljy on hyvin siedetty öljy, myös allergisten keskuudessa. Jojojaöljy on oikeastaan vaha eikä öljy. Sen mattapintaisten ominaisuuksien takia sitä käytetään paljon kosmetiikan valmistuksessa.

Greipin eteerinen öljy
Greipin sanotaan kohottavan mielialaa ja vähentävän stressiä. Sen raikas ja makea tuoksu sopii hyvin huulivoiteeseen. Voit korvata greipin eteerisen öljyn myös jollain muulla sitrustuoksulla.

Piparmintun eteerinen öljy
Piparminttu supistaa, viilentää ja avaa hengitystiet. Sen sanotaan auttavan masennukseen ja uupumukseen sekä parantamaan keskittymiskykyä. Piparmintun sanotaan auttavan päänsärkyyn, vatsavaivoihin ja pahoinvointiin sekä kiihdyttää verenkiertoa kipeissä lihaksissa. Piparminttu on antibakteerinen öljy.
Piparminttu on vahvan tuoksuinen ja viilentävä. Jos et pidä vahvasta tuoksusta, voit lisätä vain muutaman tipan piparmintun tuoksua.

Huom: Piparmintun eteerinen öljy, voi aiheuttaa herkimmille reaktioita. Ei raskaana oleville ensimmäisen 4kk aikana.

Eteerisiä öljyjä tulee annostella varovasti, ja sekoittaa aina kasviöljyyn. Eteerisiä öljyjä ei tule käyttää raakana iholle tai sisäisesti. Huomio että sitruksen eteeriset öljyt voivat aiheuttavat valoherkkyyttä iholle, käytä varoen tai jos ollenkaan auringossa.

Tuotteen säilyvyys
Huulivoiteen säilyvyys 6-12kk, jopa pidempään. Pilaantunut huulivoide haisee eltaantuneelle.

Pehmeä huulivoide lanseerattiin yhdessä Kaikkipaketissa blogin Aleksi ja Janin kanssa. Voit katsoa huulivoiteen valmistus liven Kässämessut netissä Facebook sivuilta tai Kässämessut netissä virallisilta verkkosivuilta.
Kaikkipaketissa blogista löydät livessä tehdyt kierrätyshenkiset kortti- ja pakettiaskartelut.

Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Tule mukaan kurssille oppimaan lisää DIY-kosmetiikan valmistuksesta ja raaka-aineista. Mitä ajatuksia blogiteksti herätti sinussa? Kommentoi alle käyttökokemuksista.2 comments on “Pehmeä huulivoide - Resepti”

  1. Makadamiaöljyn voi korvata lähes millä vain toisella kasviöljyllä. Itse suosittelen "rasvaisia" öljyjä huulivoiteeseen. Esim. Avokadoöljyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down