fbpx

Pinkki soleseife saippua– Resepti

Pinkki soleseife saippua– Resepti

9.12.2022

Soleseife eli Seaman’s brine soap eroaa koostumuksellaan normaalista suolasaippuasta. Soleseife saippua on pehmeä iholla, kun taas normaali suolasaippua voi olla hiukan kuoriva tai jopa raapiva iholla. Soleseife saippua valmistettiin perinteisesti merivedestä, jolloin suola oli valmiiksi liuenneena veteen.

Soleseife saippuan valmistus eroaakin siinä että saippuamassaan lisättävä suola liotetaan valmiiksi veteen. Lipeäliemi liuos muuttuu sekoittaessa hiukan paksummaksi ja maitomaiseksi. Voit laskea ”suolavesi pitoisuutta” veden ja lipeän suhteella.

Soleseife saippuan hoitavuus iholla

Pinkki soleseife saippua on lempeästi pesevä iholla, se sopii niin käsien pesuun, kun suihkusaippuaksi koko keholle. Soleseife saippuapalojen koostumus on sopivan kova, mutta ihoa kosteuttava ja hoitava. Suuri pitoisuus kookosöljyä auttaa suolaa vaahtoamaan, kookosöljy auttaa myös saippuan vaahtoavuuden kanssa merivedessä.

Reseptit ovat testattuja ja hyväksi havaittuja. Kaikki Nature by Ampun blogissa esiintyvät saippuareseptit ovat suunniteltu saippuan valmistuksen kylmäprosessi menetelmälle.

Muistahan ettet voi muuttaa resepteissä olevia öljyjä muihin, jollet laske reseptiä uudelleen. Eri rasvoilla on eri saippuoitumislukunsa. Saippuan valmistuksessa tulee käyttää mittayksikköinä prosentteja tai grammoja.

Pinkki soleseife saippua

noin 585g eli ½ l
Ylirasvoitus 5%

160 g kookosrasvaa (40%)
160 g rypsiöljyä (40%)
80 g manteliöljyä (20%)

57 g lipeää (NaOH)
128 g vettä

Mausteet ja lisättävät raaka-aineet:

20 g merisuolaa liotettuna veteen (suolaveden pitoisuus noin 15%)
½ tl Mica väri karpalo
Kanervan kukka

Vinkki! Liota merisuola lipeäliemen veteen, ennen kuin sekoitat lipeän veden joukkoon.

Kylmäprosessoidun saippuan valmistus on erittäin mielenkiintoista ja antoisaa. Uusien reseptien suunnittelu vaatii hiukan perehtymistä käytettäviin raaka-aineisiin, varsinkin rasvoihin.
Jotta saippua on miellyttävää käytössä ja ei pehmene liikaa, tulee rasvojen valintaan kiinnittää huomiota.
Lisää eri rasvojen ja muiden raaka-aineiden käytöstä voit oppia Nature by Ampun lähisaippuakursseilla sekä Vihreän ilon yhteistyössä tehdyllä saippuan valmistuksen verkkokurssilla.

Kursseilta saat paljon vinkkejä ja käytännönoppeja saippuan valmistuksesta, raaka-aineista sekä paljon tausta tietoa saippua kemiasta.
Kurssien tietopaketista hyötyy niin aloittelija kuin saippuaa valmistusta kokeillut.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down