fbpx

Kotikosmetiikan reseptejä löydät blogistani kohta entistä enemmän. Opi valmistamaan itse kylpysuolaa. Kokeile helppojen ja edullisten DIY- luonnonkosmetiikka tuotteiden tekoa omassa keittiössäsi. Blogissa jaan helppoja mutta toimivia reseptejä kotona kokeiltavaksi.

Hyödynnä villiyrttejä kosmetiikan valmistuksessa

Valmista itsellesi rentouttava kylpyhetki ammeessa tai jalkakylpy vatiin. Kylpysuolan tarvikkeet löydät melko varmasti keittiöstäsi. Reseptin annoksesta riittää ammeelliseen, jalkakylpyjä syntyy useampi.

Jos et ole itse ole kerännyt villiyrttejä voit myös hyödyntää kaupan yrttivalikoimaa. Kokeile vaikka rosmariini jalkakylpyä tai rauhoittavaa kamomilla kylpyä. Voit käyttää tuoreita tai kuivattuja yrttejä.

Vinkki! Jos et halua siivota yrttejä ammeen reunoilta voit valmistaa yrteistä erillisen hauteen eli teen ja siivilöidä yrtit pois ennen hauteen kaatamista kylpyveteen. Omaan kylpyhetkeen valitsen ruusun ja kehäkukan terälehtiä. Lisää kasviöljyyn sekoitettu eteerinen öljy suoraan kylpyveteen.

Eteeriset öljyt voit valita niiden tuoksun ja vaikutuksien perusteella. Verkkokaupassani on valikoima erilaisia eteerisiä öljyjä. Eteeriset öljyt ovat tuotettu kasvien kukista, lehdistä tai muista kasviosista. Ne ovat kasvin ainesosia todella tiiviissä muodossa. Eteeristä öljyä ei saa laittaa suoraan iholle, se voi pahimmassa tapauksessa polttaa ihoa. Älä myöskään käytä eteerisiä öljyjä sellaisenaan kylpyvedessä, sekoita ne aina kasviöljyyn.

Kukkainen kylpysuola

½ dl karkeaa merisuolaa
½ rkl ruokasoodaa
1-2 rkl kuivattuja kehäkukan ja ruusun terälehtiä
½  rkl manteliöljyä

n. 10gtt eli tippaa sitruunan eteerisiä öljyjä

Tarvikkeet:

mitta, purkki, ruokalusikka, pieni astia öljysekoitukselle, kylpyamme tai vati, pyyhe, lämpimät villasukat

  1. Mittaa ja sekoita merisuola, ruokasooda sekä yritit kulhossa.
  2. Mittaa manteliöljy ja eteerinen öljy pieneen astiaan . Sekoita.
  3. Laske ammeeseen tai vatiin lämmin vesi. Kaada sekaan suola-yrtti haude ja öljysekoitus kuumaan veteen.
  4. Pulahda sekaan ja nauti. Pue kylvyn jälkeen jalkaasi lämpimät villasukat.

Tiesithän että Nature by Ampun kursseilla käyttämiä raaka-aineita saa nyt myös verkkokaupasta. Tilaa helposti kasviöljyt ja -voit, mehiläisvaha, eteeriset öljyt sekä pullot ja purkit. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *