fbpx

Kotikosmetiikan reseptejä löydät blogistani kohta entistä enemmän. Opi valmistamaan itse kylpysuolaa. Kokeile helppojen ja edullisten DIY- luonnonkosmetiikka tuotteiden tekoa omassa keittiössäsi. Blogissa jaan helppoja mutta toimivia reseptejä kotona kokeiltavaksi.

Hyödynnä villiyrttejä kosmetiikan valmistuksessa

Valmista itsellesi rentouttava kylpyhetki ammeessa tai jalkakylpy vatiin. Kylpysuolan tarvikkeet löydät melko varmasti keittiöstäsi. Reseptin annoksesta riittää ammeelliseen, jalkakylpyjä syntyy useampi.

Jos et ole itse ole kerännyt villiyrttejä voit myös hyödyntää kaupan yrttivalikoimaa. Kokeile vaikka rosmariini jalkakylpyä tai rauhoittavaa kamomilla kylpyä. Voit käyttää tuoreita tai kuivattuja yrttejä.

Vinkki! Jos et halua siivota yrttejä ammeen reunoilta voit valmistaa yrteistä erillisen hauteen eli teen ja siivilöidä yrtit pois ennen hauteen kaatamista kylpyveteen. Itse valitsisin omaan kylpyhetkeeni ruusun ja kehäkukan terälehtiä. Lisää kasviöljyyn sekoitettu eteerinen öljy suoraan kylpyveteen.

Eteeriset öljyt voit valita niiden tuoksun ja vaikutuksien perusteella. Verkkokaupassani on valikoima erilaisia eteerisiä öljyjä. Eteeriset öljyt ovat tuotettu kasvien kukista, lehdistä tai muista kasviosista. Ne ovat kasvin ainesosia todella tiiviissä muodossa. Eteeristä öljyä ei saa laittaa suoraan iholle, se voi pahimmassa tapauksessa polttaa ihoa. Älä myöskään käytä eteerisiä öljyjä sellaisenaan kylpyvedessä, sekoita se aina kasviöljyyn. Pelkkä eteerinen öljy vedessä jää kellumaan veden pinnalle ja joutuu siitä suoraan iholle.

Kukkainen kylpysuola

½ dl karkeaa merisuolaa
½ rkl ruokasoodaa
1-2 rkl kuivattuja kehäkukan ja ruusun terälehtiä
½  rkl manteliöljyä

n. 10gtt eli tippaa sitruunan eteerisiä öljyjä

Tarvikkeet:

mitta, purkki, ruokalusikka, pieni astia öljysekoitukselle, vedenkeitin, teepannu, kylpyamme tai vati, pyyhe, lämpimät villasukat

  1. Mittaa karkea merisuola purkkiin tai kulhoon. Sekoita ruokasooda joukkoon.
  2. Sekoita kehäkukan ja ruusun terälehdet suolan sekaan.
  3. Mittaa erilliseen pieneen astiaan manteliöljy ja eteerinen öljy. Sekoita.
  4. Keitä vettä vedenkeittimessä. Laita suola-yrttisekoitus sulamaan ja hautumaan teepannuun.
  5. Laske ammeeseen tai vatiin lämmin vesi. Kaada sekaan suola-yrtti haude ja öljysekoitus.
  6. Pulahda sekaan ja nauti. Pue kylvyn jälkeen jalkaasi lämpimät villasukat.

Tiesithän että Nature by Ampun kursseilla käyttämiä raaka-aineita saa nyt myös verkkokaupasta. Tilaa helposti kasviöljyt ja -voit, mehiläisvaha, eteeriset öljyt sekä pullot ja purkit. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *