fbpx

Nature by Ampun resepti vinkki – Pyykkietikka

Nature by Ampun kurssitoiminta elää nyt hiljaiseloa Koronan takia. Mutta ei hätää, kirjoittelen blogiin kevään aikana monta kivaa ja helppoa luonnonkosmetiikanreseptiä, jonka raaka-aineet löydät suurimmaksi osaksi kotikeittiöstäsi. Jos jotain puuttuu voit tilata ne helposti Nature by Ampun verkkokaupasta

Kokeile helppojen ja edullisten tuotteiden tekoa omassa keittiössäsi. Muista aina pestä kädet kunnolla ennenkun alat kokkailemaan, muista myös desinfioida kosmetiikkaan käytettävät purkit ennen käyttöä. Kyllä me taas kohta päästään yhdessä touhuamaan DIY-kosmetiikan pariin niin fyysisesti kun tulevien verkkokurssien avulla.

Tunkkainen haju pyykissä ja pesukoneessa? Et halua käyttää kaupan kemikaalisia huuhteluaineita?

Pyykkietikkaa voi käyttää pesukoneessa huuhteluaineen sijasta. Annostele 1-3 ruokalusikallista etikkaa huuhteluainelokeroon. Se pehmentää ja raikastaa tekstiilejä, ja sopii myös urheiluvaatteille ja elastaanille. Pyykki ei kuivuttuaan enää haise etikalle. Myös pesukoneesi kiittää sinua pyykkietikan käytöstä, koska se putsaa samalla pesukonettasi ja putkistoa.

Väkiviinaetikka on ekolooginen pesuaine, se valmistuu ohrasta käymismenetelmällä. Tavallinen etikka on valmistettu maaöljystä ja etikkahaposta, ei siis niin luonnollinen tai luontoystävällinen tuote.

Valitse eteeriset öljyt omien mieltymyksesi mukaan. Kokeile erilaisia tuoksuja ja tuoksuyhdistelmiä, vaikka joka kerta.

Raikas pyykkietikka

500ml Rajamäen väkiviinaetikkaa

20 tippaa rosmariinin eteeristä öljyä

40 tippaa sitruunan eteeristä öljyä

Tarvikkeet:

1/2l lasipullo, suppilo, etiketti, tussi

  1. Kaada väkiviinaetikka lasiseen pulloon.
  2. Tiputa eteeriset öljyt suoraan pulloon. Sekoita.
  3. Annostele huuhteluainelokeroon noin 2-3rkl. Sekoita pulloa aina ennen käyttöä.

Tiesithän että Nature by Ampun kursseilla käyttämiä raaka-aineita saa nyt myös verkkokaupasta. Tilaa helposti kasviöljyt ja -voit, mehiläisvaha, eteeriset öljyt sekä pullot ja purkit. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *