fbpx

Yrityksen tarina

Nature by Amppu sai alkunsa helmikuussa 2019.
Päädyin irtisanoutumaan vanhasta työstäni home- ja kemikaaliyliherkistymisen takia. Halusin aloittaa tekemään töitä kotoa käsin.
Mietin omia vahvuuksia ja osaamistani. Siinä kohtaa oli vetänyt jo useamman vuoden luonnonkosmetiikan kursseja opistoilla, aloin rakentamaan yrityksen suunnitelmia DIY-kosmetiikan ympärille.

Yrityksen tilat sijaitsevat Sipoossa, Uudellamaalla

Nature by Ampun tilat sijaitsevat Sipoossa, Linnanpellon kylässä vanhassa hirsitalossa maaseudun rauhassa. Maatilan päärakennus on laajennettu vuonna 1898, mutta tuvan osa on luultavammin paljon vanhempi. Näsiksen tilan historia ulottuu aina 1600-luvulle asti, jolloin se toimi myös kuninkaallisena rälssitilana.

Maatilan päärakennuksessa on tunnelmallisten kurssitilojen ja tuotantotilojen lisäksi verkkokaupan varasto- ja pakkaustilat ja popup kauppa. Perheemme asuu samassa talossa. Talossa vallitsee seesteinen ja rento ilmapiiri.

Kesällä Näsiksessä järjestetään erilaisia tapahtumia, mm. Avoimet puutarhat tapahtuma.

Nature by Ampun yritysidea

Alkujaan yrityksen ideana oli pääasiallisesti myydä raaka-aineita ja pakkauksia. Olin silloin todella kova jännittämään, kurssien pitäminen tuntui liian stressaavalta. Mutta kappas, kurssilaisia alkoi ilmaantua ja innostunut yrittäjä pääsi jännityksestä. Ensin kursseja oli muutama kuussa, sitten jo viikoittain. Alkujaan kursseja oli kaksi, Saippua- ja voidekurssi. Tällä hetkellä Nature by Ampulla on koko ajan pyörivien kuuden peruskurssin lisäksi myös erilaisia pajoja ja oman porukan kursseja.

Kurssiaikataulut löytyvät verkkosivuilta ja 3 tunnin kursseille voi osallistua ketä vaan kokemuksesta riippumatta. Omalle porukalle voi varata räätälöidyn kurssin tai jonkun jo valmiista olevista aiheista. Kurssit sopivat kivaksi ajanvietoksi tyhy-, polttari, -synttäri tai kaveriporukoille.

Yrityksen perustaja eli minä

Minä Ann-Marie Hagman eli Amppu on yrityksen puuhanainen. Työtehtäväni ovat moninaiset; toimitusjohtaja, verkkokauppias, sisäänostaja, varastonainen, markkinointivastaava, tuotekehittelijä, autokuski ja kurssittaja. Nautin tehdä erilaisia töitä, jokainen päivä on erilainen. Päiväni kuluvat tilauksia pakatessa, kurssittaessa, suunnitellessa uusia tapahtumia ja kursseja sekä päivittäessä verkkokauppaa.

Vapaa aikana, silloin kun sitä on, kuljen luonnossa, tapaan perhettäni ja ystäviäni, meditoin ja katson leffoja. Kesäisin retkeilemme ja telttailemme perheeni kanssa, viljelen puutarhaa ja keräilen villiyrttejä.

Nimi yrityksen takana

Nature by Amppu nimi ei syntynyt hetkessä. Yritystä perustaessa kasasin kavereista Whatsapp ryhmän, nimeä innovoitiin hartaasti yhdessä. Oli selvää, että nimessä tulisi näkyä yrityksen luonnonmukaiset arvot, persoonallisuus ja kurssiympäristö.

Luonnonmukuaisia ja levottomiakin ehdoituksia alkoi satelemaan ryhmässä; Rasvanainen, Hamppu Amppu, NaturAmppu, Villa touhu.
Yksi varteen otettava ehdotus oli Voideakka, joka kuitenkin hylättiin Googlettelun tulosten perusteella. Nimellä tuli liikaa, jo valmista, ei toivottavaa sisältöä.
Kiitokset Nature by Ampun nimen suunnittelusta ja ideoinnista kuuluvat siis tälle mahtavalle työryhmälle. Myös logo syntyi heidän kanssaan yhteistyössä.

Miksi valitsen tehdä kosmetiikkani itse?

Yritystä aloittaessa olin harrastanut luonnonkosmetiikan valmistusta jo lähes 15 vuotta. Syy miksi itse aloitin tekemään voiteita ja saippuoita oli ihoni ongelmat. Kuivuva ja kutiseva iho, ihmeelliset ihottumat vaivasivat itseäni aika ajoin.
Vielä yritystäni pystyttäessä käytin sekä marketti kosmetiikkaa kuin itse tehtyjä tuotteita. Ihoni oli näppyläinen ja ärtynyt, kemikaaliyliherkkyys paheni homealtistumisen myötä. Oli paljon valmiita tuotteita, jota en enää pystynyt käyttämään. Niinpä päätin siirtyä täysin luonnonkosmetiikkaan ja pääasiassa itse tehtyihin tuotteisiin.
Huomasin ihoni pysyvän pehmeänä ja kosteutettuna. Näppylät, finnit ja ihon ärsytykset hävisivät. Toki on myös luonnollisia ja luonnonkosmetiikkaan hyväksyttyjä raaka-aineita, jotka voivat ärsyttää ihoani edelleen.

Juuri tästä syystä itse tekeminen onkin niin antoisaa, valitsemalla raaka-aineet itse voit kokeilla ja poistaa allergisoivat raaka-aineet tuotteesta. Se vaatii vähän aikaa ja viitseliäisyyttä, mutta on todella hyödyllistä, varsinkin niille, jotka kärsivät allergioista ja ihmeellisistä iho ongelmista.

Rakastan opettaa kosmetiikan itse tekemisen taitoja myös kurssilaisille ja jakaa DIY-kosmetiikan ilosanomaa somessa.Toivotan sinut tervetulleeksi uuden harrastuksen ja luonnollisemman ihonhoidon pariin, Amppu

PST! Tilaa uutiskirje niin saat tiedon kaikista uusimmista blogikirjoituksista. Nature by Ampun löydät myös Facebookista ja Instagramista nimellä @naturebyamppu.fi