fbpx

Kotikosmetiikka resepti - Aloe vera kasvovesi

Kotikosmetiikka resepti - Aloe vera kasvovesi

Kotikosmetiikka resepti – Aloe vera kasvovesi

Nature by Ampun DIY-kosmetiikan resepteistä löydät helppoja mutta toimivia reseptejä. Valmista hoitavaa ja kosteuttavaa aloe vera -kasvovettä. Tämä kasvovesi on suunniteltu kuivalle ja normaalille iholle. Kasvovedessä ei kannataa käyttää eteerisiä öljyjä, koska öljyiset eteeriset öljyt sekoittuvat hyvin huonosti vesipohjaan.

Aloe vera kasvovesi resepti (30 ml)
10 ml kamomillavettä
10 ml ruusuvettä
10 ml aloe vera geeliä
4 gtt/ tippaa säilöntä-ainetta

30 ml suihkepullo

  1. Mittaa kasvivedet ja aloe vera geeli mittaan. Sekoita kunnolla, jotta geeli sekoittuu veteen..
  2. Pullota suppilon avulla.
  3. Lisää säilöntä-aine tippoina suoraan pulloon.
  4. Sekoita huolella.
  5. Valmista pulloon etiketti, kirjaa tuotteen nimi ja valmistuspäivä.

Tarvittavat työvälineet
DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Öljyputsaripalaa varten tarvitset seuraavat työvälineet:

Reseptissä tarvittavat raaka-aineet
Tämä on Nature by Ampun kokeilema kosteuttava ja hoitava kasvovesi resepti kuivalle ja normaalille iholle.

Ruusu kasvivesi
Ruusu sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisti kuivan, herkän, ikääntyvän ja couperousa-ihon hoidossa. Hoitaa ja pehmentää ihoa. Jos et löydä kuivattua ruusua, voit jättää sen pois resptistä.

Kamomilla kasvivesi
Kamomillan kasvivesi sopii kuivalle ja herkälle iholle. Desinfioiva kamomilla estää tulehduksia, rauhoittaa ja kirkastaa ihoa. Kamomillavettä käytetään myös tummien silmänalusten häivyttämiseen. Kamomilla tuoksuu vahvan yrttiselle, joidenkin  mielestä tunkkaiselle, mutta se on makuasia.

Aloe vera geeli
Aloe vera -geeli on valmistettu puhtaasta Aloe vera -mehusta. Aloe veraa arvostetaan hyvin kosteuttavana ja rauhoittavana raaka-aineena. Aloe vera sisältää B-vitamiinia, foolihappoa, C-vitamiinia ja karoteenia. Aloe vera -geelipohjaa, jota voidaan käyttää sellaisenaan kosteusvoiteena tai pohjana seerumien, kasvoveden ja hoitogeelien valmistamiseen.

Säilöntä-aine
Vesipohjaisia tuotteita tehdessä tarvitaan säilöntä-aineita, jotta tuote ei altistu homeille, sienille ja bakteereille. Säilöntä-aine täyttää COSMOS- ja ECOCERT-vaatimukset. Se sisältää Dehydroacetic acid ja Benzyl alcohol. Vastaava tuote on Säilöntä-aine Geogard 221 Cosgard. 

Kasvoveden säilyvyys
Kasvovettä kannattaa tehdä aina pieni erä kerrallaan, sen säilyvyyden takaamiseksi. Kasvoveteen on lisätty säilöntä-ainetta joten, sen pitäisi säilyä ainakin 3 - 6 kk.

Kokeile myös Helenaturin kuusenkerkkä kasvovettä, reseptin löydät täältä.


Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Tule mukaan kurssille oppimaan lisää DIY-kosmetiikan valmistuksesta ja raaka-aineista. Mitä ajatuksia kirjoitus herätti sinussa? Kommentoi alle käyttökokemuksista.2 comments on “Kotikosmetiikka resepti - Aloe vera kasvovesi”

    1. Moikka. Tuo onkin hyvä kysymys. Koska kasvovesi on kasvivettä, ei siihen kannata lisätä öljyliukoisia eteerisiä öljyjä. Ne eivät sekoitu ilman emulgaattoria. Kasvivesien tuoksu voi olla aika vahva, koska se sisältää vähän kasvissa alkuperäisesti olevaa eteeristä öljyä. Tuoksu haihtuu kumminkin iholta aika nopeasti.;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down