fbpx

Luomulaastarin synty

Luomulaastarin synty

2.10.2020

Luomulaastarin synty

Luomulaastarin ohje syntyi noin 15 vuotta sitten, kun tutustuin ensimmäistä kertaa DIY-kosmetiikan maailmaan. Olimme äitini ja tuttujeni kanssa voidekurssilla.

Kurssin raaka-aine valikoiman kuului erilaisia kasvi- ja eteerisiä öljyjä. Saimme vapaat kädet suunnitella oman voiteen. Ensikertalaiselle oman reseptin suunnittelu tuntui jokseenkin haasteelta. Kertaillessamme eri perus öljyjen ominaisuuksia ja haistellessamme laajaa valikoimaa tuoksuvia eteerisiä öljyjä, jonkinlainen ajatus syttyi. Halusimme keskipaksun, hoitavan, suhteellisen hyvin imeytyvän ja ihanan tuoksuisen voiteen. Valitsimme voiteeseen avokado-, aprikoosi- ja jojobaöljyä.

Emme tietenkään silloin vielä tienneet minkälaista voidetta tästä tulisi. Nyt vuosien jälkeen, ahkeran Luomulaastarin kulutuksen jälkeen tiedän, miten hyvä tämä voide on. Varsinkin talvisin tykkään rasvata luomulaastarilla, se sopii niin kasvoihin, käsiin kun vartalolle.

Kursseillani kysellään usein Luomulaastarin nimeä. Nimen takana ei ole suurta mysteeriä, se vain sattui syntymään voiteen hoitavien ja parantavien ominaisuuksien takia. Nimi on mielestäni mieleenpainuva ja hauska.

Voiteen valmistus tekniikoita on monia erilaisia, itse tykkään vaivata voidetta muovipussissa, jotta voiteesta tulee pehmeää ja paakutonta. Voiteen voi myös kaataa suoraan purkkiin, jolloin siitä tulee kiinteämpää, salvamaista.

LUOMULAASTARI (100ML)

30 ml avocadoöljyä
30 ml aprikoosinkiviöljyä
20 ml jojobaöljyä
23g mehiläisvahaa


2 tippaa kamomillan eteeristä öljyä
10 tippaa sitruunan eteeristä öljyä
10 tippaa appelsiinin eteeristä öljyä

Nature by Amppu kouluttaa DIY-kosmetiikan valmistusta. Voit tulla lähikurssille Sipooseen tai käydä kurssin verkossa. Miten sinulle sopii parhaiten. Kurssitiedot ja -aikataulut löydät verkkokaupastamme www.amppu.fi.

Julkaisen blogissani ja somessani helppoja mutta toimivia reseptejä. Blogista ne löytyy kategoriasta Reseptit.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down