fbpx

Kasviöljyt kosmetiikan valmistuksessa

Kasviöljyt kosmetiikan valmistuksessa

Kasviöljyt kosmetiikan valmistuksessa

Kasviöljyt ovat puhtaasti luonnontuotteita, ne on puristettu tai erotettu muulla tavalla kasvin siemenistä, kukista tai muista kasvi osista. Raaka-aine valikoima on laaja kotimaisista tutuista ja turvallisista öljyistä, eksoottisiin ja tuntemattomampiin teho öljyihin.

Mihin kaikkeen kasviöljyjä voi käyttää?

Kasviöljyistä voi valmistaa ihania Diy tuotteita ja kotikosmetiikkaa tai käyttää niitä sellaisenaan kosteuttamaan, hoitamaan tai liukastamaan. 

Kasviöljyjä voi käyttää monipuolisesti luonnonkosmetiikan valmistuksessa. Kosmetiikassa käytettävät öljyt kannattaa valita ihotyypin, käyttötarkoituksen ja muiden raaka-aineiden mukaan. Öljyjä voi sekoitella yhteen tai käyttää vain yhtä öljyä. 

Öljyjen kuivuus aste tai -tuntuma muodostuu öljyn sisältämistä rasvahapoista ja kasvin sisältämistä muista osista.

Kuivemmat öljyt imeytyvät helposti ihoon, jättäen ihon pinnan mattapintaiseksi. Näitä öljyjä on hyödyllistä käyttää esimerkiksi ihoseerumeissa, emulsioissa ja päivävoiteissa. Esimerkkejä kuivista öljyistä on vadelmansiemen öljy ja viinirypäleensiemen öljy.

Rasvaisemmat öljyt imeytyvät hitaammin ja ovat erinomaisia esimerkiksi huulivoiteissa, hieronta öljynä, öljypuhdistuksessa sekä paksummissa vartalovoide tuotteissa. Rasvaisempia öljyjä on esimerkiksi kookos ja avokado öljy.

Kasviöljyt eivät sisällä vettä, joten niissä ei voi kasvaa homeita tai bakteereja. Öljyt eivät siis pilaannu vaan oksidoituvat tullessaan kosketuksiin ilman kanssa, näin ollen täydet öljypullot säilyvät parempana, kun pullot, jossa on vain vähän öljyä pohjalla. Siirrä siis pullon pohjalla olevat öljyt, mieluummin pienempiin pulloihin. 

Kasviöljyjen säilyvyys

Kasviöljyt säilyvät yleisesti 1-2v, jopa pidempään. Monesti on niin että mitä kuivempi öljy sitä nopeammin se härskiintyy. Tämä johtuu siitä että, kuivemmat öljyt sisältävät vähemmän tyydyttyneitä rasvahappoja.

Öljyjä on hyvä säilyttää pimeässä värillisissä pulloissa, joissa öljyt säilyvät pidempään hyvä laatuisina. Öljyistä löytyy yleensä parasta ennen päiväys, mutta se ei tarkoita välttämättä viimeistä käyttöpäivää. Nenä ja maalaisjärki on hyvä ohjenuora. Härskiintynyt haju kertoo yleensä öljyn pilaantumisesta.

Nature by Ampun luonnonkosmetiikka kurssit alkavat tiivistetyllä, kiinnostavalla raaka-aineiden ja valmistuksen teorialla. Teorian jälkeen siirrymme opettelemaan kosmetiikan valmistusta. Nature by Ampun kurssilla saat paljon hyviä vinkkejä eri raaka-aineiden käytöstä sekä kosmetiikan valmistuksesta.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

crossmenuchevron-down