fbpx

Kasvivoit kosmetiikassa

Kasvivoit kosmetiikassa

10.4.2020

Kasvivoit kosmetiikassa

Tutuimpia kasvivoita taitaa olla kaakao ja sheavoi, valikoima on kasvivoissakin laaja, joskin ei niin laaja, kun kasviöljy puolella. Valikoimista löytyy 100% kasvivoita sekä kasvivoi sekoituksia, johon perus kasvivoihin on lisätty esimerkiksi aloe veraa.

Kasvivoit ovat puhtaasti luonnontuotteita, ne ovat erotettu tai puristettu kasvin siemenistä tai hedelmistä.

Kasvivoista ja öljyistä voi valmistaa ihania DIY-tuotteita ja kotikosmetiikkaa, kuten voiteita, vartalovoita ja saippuoita.

Kotikosmetiikassa käytettävät voit kannattaa valita ihotyypin, käyttötarkoituksen ja muiden valmistettavassa tuotteessa olevien raaka-aineiden mukaan. Samassa tuotteessa voit käyttää useaa eri kasvivoita yhdistettynä öljyihin ja muihin raaka-aineisiin.

Kuten kasviöljyjen kohdalla, myös kasvivoiden rasvaisuuden tai kuivuuden tuntuma muodostuu öljyn sisältämistä rasvahapoista ja kasvin sisältämistä muista osista.

Lisäksi kasvivoiden kovuus vaikuttaa valmistettavan tuotteen tuntumaan. Kasvivoiden sulamispiste on korkeampi, kun öljyjen ja siksi ne ovat kiinteässä muodossa huoneen lämmössä. Eri kasvivoilla on eri sulamislämpötilat.

Kasvivoiden käsittely vaihtelee toimittaja kohtaisesti.  Osalta toimittajista saat täysin käsittelemättömiä eli raaka (virgin) laatuisia kasvivoita. Osa taas myy valmiiksi puhdistettuja raaka-aineita. Raaka laatuisissa voissa on jäljellä kasvista tuleva väri, tuoksu ja vitamiinit. Puhdistetusta voista on monesti poistettu voin mahdollinen voimakas tuoksu ja väri sekä paranneltu voin rakennetta. Voit itse valita kumman laatuista voita haluat käyttää.

Kasvivoit eivät sisällä vettä, joten niissä ei voi kasvaa homeita tai bakteereja. Kasvivoit eivät siis pilaannu vaan härskiintyvät, haju kertoo yleensä voin pilaantumisesta.

Kasvivoit säilyvät yleisesti 1-2v, jopa pidempään. Voita on hyvä säilyttää pimeässä ja viileässä, joissa raaka-aineet säilyvät pidempään hyvä laatuisina. Voista löytyy yleensä parasta ennen päiväys, mutta se ei tarkoita välttämättä viimeistä käyttöpäivää. Nenä ja maalaisjärki on hyvä ohjenuora.

Nature by Ampun verkkokaupasta löydät nyt myös luonnonkosmetiikan raaka-aineet. Valmista ihanaa kotikosmetiikkaa omassa keittiössäsi.

www.kemikaalicocktail.fiVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

crossmenuchevron-down