fbpx

Mehiläisvaha seerumi -resepti

Mehiläisvaha seerumi -resepti

Tämä kullan keltainen, tahmaamaton seerumi on aivan upea tuote niin kuivalle kun ikääntyvälle iholle. Seerumia voi käyttää niin kasvoille, kun käsiin. Tämä seerumia on täysin öljypohjainen joten sen alle kannattaa suihkutella kasvovesi tai vesipohjainen seerumi.

Valmista mehiläisvaha seerumia pehmentämään ja hoitamaan ihoa. Seerumissa on käytetty ihoa pehmittäviä kasviöljyjä sekä ihoa suojaavaa mehiläisvahaa.

Mehiläisvahaseerumin reseptin raaka-aineet ovat valittu kuivalle ja ikääntyvälle iholle, mutta näistä raaka-aineista hyötyvät myös muut ihotyypit.
Voit valita seerumin raaka-aineet myös oman ihotyypin mukaan. Voit käyttää seerumissa useita erilaisia kasviöljyjä. Mehiläisvaha paksuntaa seerumia ja tekee ihon pinnalle suojaavan kerroksen. Setyylialkoholi toimii myös paksuntajana sekä tuo tahmaamatonta silkkisyyttä ihon pinnalle, lisäksi se pidättää kosteuden ihossa.

MEHILÄISVAHA SEERUMI – 30ML

10 g saflori- eli ohdakeöljyä
10g aprikoosinkiviöljyä
10g arganöljyjä
2g tyrninmarjaöljyjä
1 g mehiläisvahaa
1 g setyylialkoholia

2 gtt e-vitamiinia
4-8 gtt appelsiinin eteerisiä öljyjä (0,5-1%)

  1. Mittaa aprikoosinkiviöljy, mehiläisvaha ja setyylialkoholi lämmönkestävään astiaan. Sulata.
  2. Sekoita seos käsin vispilällä tai maidonvaahdottimella.
  3. Lisää jäähtyneeseen seokseen saflori-, argan- ja tyrninmarjaöljyt, e-vitamiini ja eteeriset öljyt. Sekoita hyvin.
  4. Pullota desinfioituun pumppupulloon. Seos on helppo kaataa pulloon dekantterilasin avulla.
  5. Valmista pulloon etiketti, kirjaa tuotteen nimi ja valmistuspäivä.

Koska tämä seerumi on öljypohjainen säilyy se noin 6-12kk.

Tarvittavat työvälineet
DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Valmistusta varten tarvitset seuraavat työvälineet:

Reseptissä käytettäviä raaka-aineita

Aprikoosinkiviöljy
(Prunus Armeniaca)

Öljy tyyppi: Perusöljy
Comedogeninen arvo: 2
Öljyn tuotantotapa: puristettu, puhdistettu
Käyttösuositus kosmetiikassa: 1-100%
Käyttösuositus saippuassa: max. 15%
Rasvahappo arvot: Linolihappo 27%, Öljyhappo 70% Palmitiinihappo 5%, Palmitoleiinihappo -, Steariinihappo 2%, Alfalinoleiinihappo –

Aprikoosinkiviöljy on mieto ja rasvaton öljy, tekee voiteesta pehmeän ja helposti imeytyvän. Sopii kaikille ihotyypeille, myös akne ja rasvaiselle iholle. Sisältää runsaasti A-vitamiinia, jonka tiedetään yläpitävän ihon elastisuutta.


Safloriöljy
(Carthamus Tinctorius)

Öljy tyyppi: Perusöljy
Comedogeninen arvo: 0
Öljyn tuotantotapa: kylmäpuristettu, puhdistettu
Käyttösuositus kosmetiikassa: 1-100%
Käyttösuositus saippuassa: max. 20%
Rasvahappo arvot: Linolihappo 55-75%, Öljyhappo 14%, Palmitiinihappo 7-15%, Palmitoleiinihappo -, Steariinihappo 6%, Alfalinoleiinihappo 1,2%

Safloriöljy on hyvin imeytyvä kevyt öljy. Safloriöljy pehmentää ja hoitaa kuivaa ihoa, jättämättä ihon pintaa rasvaiseksi.  Kevyt ja hyvin imeytyvä safloriöljy ei tuki ihohuokosia, joten sopii myös rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoitoon.


Tyrninmarjaöljy
(Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Oil)

Öljy tyyppi: Tehoöljy
Comedogeninen arvo: 1
Öljyn tuotantotapa: kylmäpuristettu 
Rasvahappo arvot: Linolihappo 7-12 %, Öljyhappo 1-6 % Palmitiinihappo 33-44 %, Palmitoleiinihappo 32-41 %, Steariinihappo 1-2 %, Alfalinoleiinihappo 1-2, Eikoseenihappo 5-7 %, 

Tyrniöljy on tummanpunainen tehoöljy. Se sisältää runsaasti karoteenia, A- ja E-vitamiineja. Tyrniöljy uudistaa ja pehmittää ihosolukkoa. Käytä maksimissaan 5-10% ihonhoitotuotteissa, koska se voi värjätä ihoa
vahvasti.

Tyrniöljy on hyvä öljy kuivan ja ikääntyvän ihon hoitoon. Se sopii myös ruusufinnin, ihottuman, auringon polttaman ihon ja psoriasiksen hoitoon.

Arganöljy
(Argania Spinosa)

Öljy tyyppi: Tehoöljy
Comedogeninen arvo: 0
Öljyn tuotantotapa: kylmäpuristettu ja deodorisoitu
Rasvahappo arvot: Linolihappo 37%, Öljyhappo 43% Palmitiinihappo 12%, Palmitoleiinihappo -, Steariinihappo 6%, Alfalinoleiinihappo

Arganöljy on Marokkolainen ihme öljy, se on ravinteikas ja hoitava. Arganöljy elvyttää, pehmentää ja suojaa kaikkia ihotyyppejä. Se vähentää tulehdusta ja on helposti imeytyvä öljy. Se sopii niin ihon- kun hiustenhoitotuotteisiin.

Mehiläisvaha
(Cera flava)

Mehiläisvaha tekee ihon pinnalle suojaavan kerroksen, joka pitää ihossa sen oman kosteuden mutta antaa ihon silti hengittää. Sitä käytetään voiteissa ja muissa kosmetiikka tuotteissa paksuntamaan ja emulgoimaan öljyt ja muut raaka-aineet kiinteäksi tuotteeksi. Mehiläisvaha on antiseptistä ja ihoa suojaavaa. Mehiläisvahan sulamispiste on noin 65 astetta. Sopii myös mehiläisvahakääreiden valmistukseen.

Setyylialkoholi
(Cetyl alcohol)

Öljyliukoinen, sulatettava
Käyttö: Emulsiot, voiteet ja seerumit
Käyttömäärät: 1 – 30%
Sulamispiste: 47-51

Setyylialkolia käytetään voiteiden, geelien, hoito- ja kuorinta-aineiden ja emulsioiden paksuntamisessa eli emulgoinnissa. Setyylialkolia käytetään vahan tavoin, mutta sillä on myös muita ominaisuuksia kun vahan kovettavuus. Setyylialkoli tuo liukkautta ja viimeisteltyä tuntumaa tuotteeseen. Käytä voiteissa vahan kanssa tai ilman. Öljyliukoinen setyylialkoholi antaa tuotteelle silkkimäisen tuntuman. Setearyylialkoholi kuuluu rasva-alkoholeihin, joten ei ole ihoa kuivattava alkoholi.

Setyylialkoli on täysin vegaaninen ja on valmistettu palmun ja palmun ydin öljystä.

Appelsiinin eteerinen öljy
(Citrus sinensis)

Appelsiinin eteerinen öljy sopii erityisesti kuivalle mutta myös rasvaiselle ja akne iholle, jota tarvitsee tasapainoittaa.
Appelsiini on soluja uudistavia ja ihoa virkistäviä ominaisuuksia. Appelsiinilla sanotaan olevan rentouttavia ja stressiä lieventäviä ominaisuuksia. Raikkaan tuoksuinen.

Tuotteen säilyvyys
Koska tämä seerumi on öljypohjainen säilyy se noin 6-12kk.

Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Tule mukaan kurssille oppimaan lisää DIY-kosmetiikan valmistuksesta ja raaka-aineista. Mitä ajatuksia blogiteksti herätti sinussa? Kommentoi alle käyttökokemuksista.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät artikkelit