fbpx

Kaurainen mangosaippua– Resepti

Kaurainen mangosaippua– Resepti

27.1.2023

Kaurainen mangosaippua on lempeästi pesevä iholla, se sopii niin käsien pesuun, kun suihkusaippuaksi koko keholle. Saippuapalojen koostumus on sopivan pehmeä ja hoitava. Manteli- ja makadamiaöljy antaa saippuapalaan vaahtoa pehmentäviä ominaisuuksia. Mangovoi taas tuo saippuaan kermaisuutta.

Blogiin alkaa ilmestymään erilaisia saippuan valmistus reseptejä. Reseptit ovat testattuja ja hyväksi havaittuja. Kaikki Nature by Ampun blogissa esiintyvät saippuareseptit ovat suunniteltu saippuan valmistuksen kylmäprosessi menetelmälle.

Muistahan ettet voi muuttaa resepteissä olevia öljyjä muihin, jollet laske reseptiä uudelleen. Eri rasvoilla on eri saippuoitumislukunsa. Saippuan valmistuksessa tulee käyttää mittayksikköinä prosentteja tai grammoja.

Kaurainen mango palasaippua

noin 580g eli ½ l
Ylirasvoitus 5%

140 g kookosrasvaa (35%)
60 g makadamiaöljyä (15%)
104 g rypsiöljyä (26%)
60 g mangovoita (15%)
36 g manteliöljyä (9%)

57 g lipeää (NaOH)
127 g vettä

Mausteet ja lisättävät raaka-aineet:

¼ dl kaurajauhoja
1 rkl hunajaa
5g pinkkiä savea
½ rkl unikonsiemeniä

Vinkki! Tämä saippuamassa jämähtää suhteellisen pikaisesti, älä siis sekoita saippuamassaa liian paksuksi.
Pinkkisavi kannattaa sekoittaa pieneen määrään reseptin öljyistä, jotta se sekoittuu saippuamassaan tasaisesti.

Kylmäprosessoidun saippuan valmistus on erittäin mielenkiintoista ja antoisaa. Uusien reseptien suunnittelu vaatii hiukan perehtymistä käytettäviin raaka-aineisiin, varsinkin rasvoihin.
Jotta saippua on miellyttävää käytössä ja ei pehmene liikaa, tulee rasvojen valintaan kiinnittää huomiota.
Lisää eri rasvojen ja muiden raaka-aineiden käytöstä voit oppia Nature by Ampun lähisaippuakursseilla sekä Vihreän ilon yhteistyössä tehdyllä saippuan valmistuksen verkkokurssilla.

Kursseilta saat paljon vinkkejä ja käytännönoppeja saippuan valmistuksesta, raaka-aineista sekä paljon tausta tietoa saippua kemiasta.
Kurssien tietopaketista hyötyy niin aloittelija kuin saippuaa valmistusta kokeillut.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät artikkelit