fbpx

Kotikosmetiikka resepti - Öljypuhdistuspala

Kotikosmetiikka resepti - Öljypuhdistuspala

Kotikosmetiikka resepti - Öljypuhdistuspala

Nature by Ampun DIY-kosmetiikan resepteistä löydät helppoja mutta toimivia reseptejä. Opi valmistamaan itse öljyputsaripala, luonnollisista raaka-aineista. Öljyputsaripalaa voit käyttää niin meikin kun meikittömän ihon puhdistuksessa. Voit muokata reseptiä ihosi tarpeiden mukaan. Lue lisää miten palaa käytetään ja miten se valmistetaan.

Öljyputsaripalan käyttö
Öljyputsaripala on helppo ja kätevä tapa putsata kasvoilta päivän meikit ja lika. Voit käyttää pelkkää palaa tai tehdä ns. kaksoispuhdistuksen.
Aloita pesemällä ja kuivaamalla kädet. Hiero öljyputsaripalaa käsiin, levitä palasta irtoava öljy kasvoille. Hiero meikki ja lika irti ihosta. Pyyhi öljy ja meikki pois kasvoilta esim. kestovanulapuilla tai musliiniliinalla. Iholle jää ihana pehmeä tuntuma. Voit vielä halutessasi huuhdella kasvot ja pestä ne puhdistusmaidolla tai muulla miedolla pesuaineella.
Öljyputsaripala on hellävarainen tapa puhdistaa kasvot. Se ei kuivata ihoa kuten monet muut liikapesevät kasvojenpesu geelit ja vaahdot.

Öljyputsaripala on myös kiva lahja niin aikuiselle kun lapselle. Palaa voi käyttää myös voiteena, koska se jättää iholle silkkisen ja hoidetun tunteen. Katso kauniita lahjan paketoimis ideoita Kaikki paketista -blogista.

Öljyputsaripalan resepti (50ml)


40g kaakaovoita
7g kookosöljyä
5ml manteliöljyä
5ml jojobaöljyä
5gtt eli tippaa E-vitamiinia

1. Punnitse kaakaovoi ja öljyt metalli kulhoon, sulata vesihauteessa.
2. Lisää E-vitamiini ja mahdolliset eteeriset öljyt sulaan sekä jäähtyneeseen seokseen. 
3. Kaada seos desinfioituihin muotteihin. Anna kovettua, mielellään jääkaapissa.
4. Siirrä valmiit voidepalat, esim. lasipurkkeihin. Merkitse purkkiin valmistuspäivä ja tuotteen nimi.
5. Säilytä käyttämättömät palat mielellään jääkaapissa. Säilymisaika noin 6-12kk, viileässä säilytettynä paljon pidempään.

Tarvittavat työvälineet
DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Öljyputsaripalaa varten tarvitset seuraavat työvälineet:

  • Kattila
  • Kattilaan sopiva metaaliastia tai lasipurkki
  • Digitaalinen vaaka
  • Mitta-astia
  • Lusikka
  • Silikooni muotti tai purkki josta saat valmiin palan ulos
  • Purkki valmiille palalle
  • Desinfiointiainetta tai min. 60% viinaa työvälineiden ja purkkien puhdistukseen

Reseptissä tarvittavat raaka-aineet
Tämä on Nature by Ampun suunnittelema öljyputsaripala resepti. Reseptin öljyjä voi muunnella haluamallaan tavalla ja omalle ihotyypille sopivaksi. Kova kaakaovoi ja kookosöljy pitävät palan kasassa.

Kaakaovoi
Kaakaovoi imeytyy hyvin ihoon ja suojaa sitä ympäristön epäpuhtauksilta, se sisältää luonnollisia antioksidantteja. Kaakaovoin sulamispiste on noin 35 astetta, joten se pitää öljyputsaripalan kiinteänä huoneenlämmössä.

Kookosöljy
Kookosöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja proteiineja suojaa, hoitaa ja kiinteyttää ihoa. Sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Kookosöljyn sulamispiste on noin 25 astetta, joten se kovettaa öljyputsaripalan koostumusta. Vaikka kookosöljy on rasvainen öljy, sillä voi olla ihoa kuivattavia vaikutuksia iholla suurissa määrin käytettynä . 

Manteliöljy
Manteliöljy on mieto ja rasvaton öljy, se tekee voiteesta pehmeän ja helposti imeytyvän. Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti herkälle ja kuivalle iholle. Sopii hyvin esimerkiksi meikin puhdistukseen ja hieronta öljyksi.

Jojobaöljy
Jojobaöljy on hoitava, antibakteerinen sekä ihon talintuotantoa tasapainoittava raaka-aine. Jojobaöljy on hyvin siedetty öljy, myös allergisten keskuudessa. Sen mattapintaisten ominaisuuksien takia sitä käytetään paljon kosmetiikan valmistuksessa, mm. voiteissa ja kasvojen puhdistustuotteissa.

E-vitamiini
E-vitamiini on luonnollinen säilöntäaine öljypohjaisille tuotteille, se estää öljyjä hapettumasta eli eltaantumasta. Luonnollinen E-vitamiini on sekoitus neljästä erilaisesta tokoferolista (alfa, beta, delta ja gamma). E-vitamiini pidättää kosteuden ihossa, auttaa ihokudosta suojautumaan vapailta radikaaleilta ja auringonvalolta.

Huomioithan että eteerisiä öljyjä ei suositella herkälle silmien ympärys iholle. Jos siis haluat käyttää putsaripalaa myös silmämeikin puhdistukseen, en suosittele eteeristen öljyjen käyttöä.

Öljyputsaripalan säilyvyys
Öljyputsaripala säilyy noin 6-12kk. Voit säilyttää palaa kylpyhuoneessa, mutta huomioi että pala sulaa yli 35 asteessa. Muista aina pestä kädet ennen palan käyttöä.


Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Tule mukaan kurssille oppimaan lisää DIY-kosmetiikan valmistuksesta ja raaka-aineista. Mitä ajatuksia kirjoitus herätti sinussa? Oletko kokeillut öljyputsaripaloja?Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down