fbpx

Kuivan ihon kasvoöljy - Resepti

Kuivan ihon kasvoöljy - Resepti

Kuivan ihon kasvoöljy - resepti

Valmista itse helppo mutta tehokas kasvoöljy kuivalle talvi iholle. Reseptissä on käytetty kasviöljyjä, jotka ravitsevat ja hoitavat tehokkaasti kuivaa ihoa.

Kasvoöljy on silti hyvin imeytyvä ja sitä voi hyvin käyttää aamulla myös meikin alla.
Resepti sisältää varsinkin kuivaa ihoa hoitavia tyrni-, ruusunmarja- sekä granaattiomenasiemenöljyjä. Kasvoöljyn pohjana toimii kevyenä perusöljynä saflori- eli ohdakeöljy. Voit käyttää tuoksuina 100% eteerisiä öljyjä tai jättää kasvoöljyn tuoksuttomaksi.

Muista silti, että myös kuiva iho tarvitsee öljyjen lisäksi vesikosteutusta.

Kuivan ihon kasvoöljy (50ml)
20 ml safloriöljyä
15 ml granaattiomenansiemenöljyä
10 ml ruusunmarjaöljyä
3 ml tyrniöljyä (n. 5,7%)

4gtt/tippaa e-vitamiinia (n. 0,44%)
3-6 gtt/tippaa frankinsensin eteeristä öljyä (n. 0,22-0,44%)
6 gtt/tippaa appelsiinin eteeristä öljyä (n. 0,44%)

Huom. Lisää eteerisiä öljyjä vähän kerrallaan ja tarkista että tuoksu ei ole omaan makuusi liian vahvan tuoksuista. Appelsiini tuo makeaa tuoksua kasvoöljyyn, voit myös jättää sen pois.

  1. Mittaa öljyt mittakuppiin ja kaada ne suoraan 50ml pipetti- tai pumppupulloon
  2. Lisää eteeriset öljyt ja e-vitamiini suoraan pulloon. Lisää tippa kerrallaan, jotta tuoksu ei tule liian voimakkaaksi.
  3. Valmista pulloon etiketti, kirjaa tuotteen nimi ja valmistuspäivä.

Voit käyttää kasvoöljyä illalla nukkumaan mennessä tai aamulla kasvopesun jälkeen. Muista kosteuttaa puhdas iho kasvovedellä. Kurkkaa kasvoveden valmistus resepti blogista.

Tarvittavat työvälineet
DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Valmistusta varten tarvitset seuraavat työvälineet:

Reseptissä tarvittavat raaka-aineet

Saflori- eli ohadake öljy
Safloriöljy on hyvin imeytyvä kevyt öljy. Safloriöljy pehmentää ja hoitaa kuivaa ihoa, jättämättä ihon pintaa rasvaiseksi.  Kevyt ja hyvin imeytyvä safloriöljy ei tuki ihohuokosia, joten sopii myös rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoitoon.
Safloriöljy toimii kasvoöljyssä pohjaöljynä.

Granaatiomenansiemenöljy
Granaattiomenansiemenöljy tehokas öljy kuivan ja ikääntyvän ihon hoitoon. Se sisältää runsaasti polyfenoleja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja. Granaattiomenan välttämättömät rasvahapot auttavat myös pitämään ihon nuorekkaan, kiinteänä.

Granaattiomenansiemenöljy pystyy uudistamaan, kirkastamaan, kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa.  Granaattiomenansiemenöljy on helposti imeytyvää ja ei jätä rasvaista tuntua iholle.

Ruusunmarjaöljy
Ruusunmarjaöljy on kevyt, helposti ja syvälle ihoon imeytyvä tehoöljy. Se sopii niin kuivalle ja ikääntyvälle iholle kun rasvaiselle ja akne iholle. Ruusunmarjaöljyn aktiiviset antidoksidantit hidastavat ihon vanhenemista.

Tyrniöljy
Tyrniöljy on tummanpunainen tehoöljy. Tyrniöljy on hyvä öljy kuivan ja ikääntyvän ihon hoitoon. Se sisältää runsaasti karoteenia, A- ja E-vitamiineja. Tyrniöljy uudistaa ja pehmittää ihosolukkoa.
Käytä maksimissaan 5-10% ihonhoitotuotteissa, koska se voi värjätä ihoa vahvasti. Kasvoöljy reseptissä tyrniöljyä on noin 5,7%.

E-vitamiini
Luonnollinen E-vitamiini on sekoitus neljästä erilaisesta tokoferolista (alfa, beta, delta ja gamma). E-vitamiini pidättää kosteuden ihossa, auttaa ihokudosta suojautumaan vapailta radikaaleilta ja auringonvalolta.

E-vitamiini on luonnollinen säilöntäaine öljypohjaisille tuotteille, se estää öljyjä hapettumasta eli eltaantumasta. Se ei toimi säilöntäaineena vesipohjaisissa tuotteissa. E-vitamiinia saa käyttää maksimissaan 1%, monesti paljon vähemmänkin riittää. Paksua luonnollista e-vitamiinia on hieman haasteellista mitata tippoina, joten reseptiin on hyvä laskea vähän vähemmän kuin liikaa e-vitamiinia.
Lue lisää E-vitamiinista blogitekstistä.

Frankinsenssin eteerinen öljy
Frankinsensin eteerinen öljy sopii kaikille ihotyypeille. Se tasapainottaa rasvaista ihoa ja rauhoittaa kuivaa ihoa.
Frankinsensi sopii hyvin myös ikääntyvälle iholle, sen sanotaan estävän ryppyjen syntymistä ja pienentävän ihohuokosia.

Appelsiinin eteerinen öljy
Appelsiinin eteerinen öljy sopii erityisesti kuivalle mutta myös rasvaiselle ja akne iholle, jota tarvitsee tasapainoittaa.
Appelsiini on soluja uudistavia ja ihoa virkistäviä ominaisuuksia. Appelsiinilla sanotaan olevan rentouttavia ja stressiä lieventäviä ominaisuuksia. Raikkaan tuoksuinen.

Eteerisiä öljyjä tulee annostella varovasti, ja sekoittaa aina kasviöljyyn. Eteerisiä öljyjä ei tule käyttää raakana iholle tai sisäisesti. Huomio että sitruksen eteeriset öljyt voivat aiheuttavat valoherkkyyttä iholle, käytä varoen tai jos ollenkaan auringossa.


Kasvoöljyn säilyvyys

Kasvoöljy säilyy noin 6-12 kk, jopa pidempään. Pilaantunut öljy haisee härskiintyneeltä. E-vitamiini toimii öljypohjaisissa tuotteissa säilöntäaineena, se estää öljyjä hapettumasta eli härskiintymästä.

Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Tule mukaan kurssille oppimaan lisää DIY-kosmetiikan valmistuksesta ja raaka-aineista. Mitä ajatuksia blogiteksti herätti sinussa? Kommentoi alle käyttökokemuksista.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

crossmenuchevron-down