fbpx

Rasvaisen ihon kasvoöljy - resepti

Rasvaisen ihon kasvoöljy - resepti

15.4.2022

Rasvaisen ihon kasvoöljy - resepti

Valmista itse helppo mutta tehokas kasvoöljy rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Reseptissä on käytetty kasviöljyjä, jotka eivät tuki rasvaista ihoa ja hoitavat epäpuhdasta ihoa antiseptisesti.

Kasvoöljy on hyvin imeytyvä ja sitä voi hyvin käyttää aamulla myös meikin alla. Muutama tippa riittää koko kasvojen alueelle.
Resepti sisältää rasvaiselle iholle sopivia kasviöljyjä, jojoba-, mustaherukansiemen ja hamppuöljyä. Voit käyttää tuoksuina 100% eteerisiä öljyjä niiden antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi tai jättää kasvoöljyn tuoksuttomaksi.

Muista että rasvainen iho tarvitsee extra paljon vesikosteutusta. Unohda liian tehokkaat pesuaineet ,varsinkin geeli ja vaahtoputsarit , jotka kuivattavat ihon pinnan ja aiheuttavat siksi entistä enemmän epäpuhtauksia. Muista myös kuoria ihoa vähintään muutaman kerran kuussa hellävaraisella kuorinta tuotteella.

Rasvaisen ihon kasvoöljy (50ml)

20 ml hamppuöljyä
15 ml jojobaöljyä
15 ml mustaherukansiemenöljyä

4gtt/tippaa e-vitamiinia (n. 0,44%)
6 gtt/tippaa teepuun eteeristä öljyä (n. 0,22-0,44%)
6 gtt/tippaa sitruunan eteeristä öljyä (n. 0,44%)

Huom. Lisää eteerisiä öljyjä vähän kerrallaan ja tarkista että tuoksu ei ole omaan makuusi liian vahvan tuoksuista. Teepuu on vahvan tuoksuinen eteerinen öljy, mutta se on tehokas parantamaan ihon tulehduksia. Sitruuna on myös antiseptinen öljy, joka kirkastaa ihoa. Se tasapainottaa ja raikastaa teepuun voimakasta tuoksua.

  1. Mittaa öljyt mittakuppiin ja kaada ne suoraan 50ml pipetti- tai pumppupulloon
  2. Lisää eteeriset öljyt ja e-vitamiini suoraan pulloon. Lisää tippa kerrallaan, jotta tuoksu ei tule liian voimakkaaksi.
  3. Valmista pulloon etiketti, kirjaa tuotteen nimi ja valmistuspäivä.

Voit käyttää kasvoöljyä illalla nukkumaan mennessä tai aamulla kasvopesun jälkeen. Muista kosteuttaa puhdas iho kasvovedellä. Kurkkaa kasvoveden valmistus resepti blogista.

Tarvittavat työvälineet
DIY-kosmetiikan valmistuksessa pärjäät monesti keittiöstä löytyvillä työvälineillä.
Valmistusta varten tarvitset seuraavat työvälineet:

Reseptissä tarvittavat raaka-aineet

Hamppuöljy

Hamppuöljy rauhoittaa ja hoitaa herkkää ja kuivaa ihoa. Hamppuöljy imeytyy hyvin, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi, joten sopii myös rasvaisen ihon hoitoon. Hamppu öljy sisältää gammalinoleenihappoa, Q10 ja muita tärkeitä rasvahappoja. Tämä hamppuöljy ei sisällä huumaavia ainesosia (TCH). Hamppuöljyn comedogeninen arvo on 0, joten se ei tuki lainkaan ihoa.
Hamppuöljy toimii kasvoöljyssä pohjaöljynä.

Jojobaöljy

Jojobaöljy on hoitava, antibakteerinen sekä ihon talintuotantoa tasapainoittava raaka-aine. Jojobaöljy on hyvin siedetty öljy, myös allergisten keskuudessa. Jojojaöljy on oikeastaan vaha eikä öljy. Sen mattapintaisten ominaisuuksien takia sitä käytetään paljon kosmetiikan valmistuksessa, mm. voiteissa ja kasvojen puhdistustuotteissa.
Jojobaöljy comedogeninen arvo on 2, joten se tukkii kohtalaisen vähän ihoa.
Jojobaöljy toimii kasvoöljyssä pohja sekä tehoöljynä.

Mustaherukansiemenöljy

Mustaherukansiemenöljy sopii kuivalle ja ärtyneelle iholle, se pehmentää, kosteuttaa ja silottaa ihoa. Sopii myös akneen, ihottuman ja dermatiitin hoitoon.
Mustaherukansiemenöljy comedogeninen arvo on 2, joten se tukkii kohtalaisen vähän ihoa.
Mustaherukansiemenöljy toimii kasvoöljyssä tehoöljynä.

E-vitamiini

Luonnollinen E-vitamiini on sekoitus neljästä erilaisesta tokoferolista (alfa, beta, delta ja gamma). E-vitamiini pidättää kosteuden ihossa, auttaa ihokudosta suojautumaan vapailta radikaaleilta ja auringonvalolta.

E-vitamiini on luonnollinen säilöntäaine öljypohjaisille tuotteille, se estää öljyjä hapettumasta eli eltaantumasta. Se ei toimi säilöntäaineena vesipohjaisissa tuotteissa. E-vitamiinia saa käyttää maksimissaan 1%, monesti paljon vähemmänkin riittää. Paksua luonnollista e-vitamiinia on hieman haasteellista mitata tippoina, joten reseptiin on hyvä laskea vähän vähemmän kuin liikaa e-vitamiinia. Lue lisää E-vitamiinista blogitekstistä.

Teepuun eteerinen öljy

Teepuun eteerisen öljyn sanotaan auttavan ihovaivoihin, tulehtumiin, hyönteisin puremiin, sieneen ja hiivaan. Teepuu tuhoaa bakteereja, sieniä ja viruksia. Teepuu on antibakteerinen öljy. Teepuu sopii erityisesti rasvaisen ja akne ihon hoitoon sekä päänahan hilseen hoitoon.
Teepuu on voimakkaan tuoksuinen, se kuivattaa herkästi ihoa, joten varo käyttämästä liikaa.

Sitruunan eteerinen öljy

Sitruuna on raikas ja monipuolinen eteerinen öljy. Sitruuna on antiseptinen ja verenkieroa vilkastuttava. Sitruuna on hyvä rasvaisen ihon hoitoon.
Huomio että sitruksen eteeriset öljyt voivat aiheuttavat valoherkkyyttä iholle, käytä varoen tai jos ollenkaan suorassa auringonpaisteessa.

Eteerisiä öljyjä tulee annostella varovasti, ja sekoittaa aina kasviöljyyn. Eteerisiä öljyjä ei tule käyttää raakana iholle tai sisäisesti.

Rasvaisen ihon kasvoöljy - resepti

Tuotteen säilyvyys

Kasvoöljy säilyy noin 6-12 kk, jopa pidempään. Pilaantunut öljy haisee härskiintyneeltä. E-vitamiini toimii öljypohjaisissa tuotteissa säilöntäaineena, se estää öljyjä hapettumasta eli härskiintymästä.

Jos kiinnostuit lukemaan enemmän luonnonmukaisesta ihon hoidosta ja DIY-kosmetiikan itse valmistamisesta tule mukaan Nature by Ampun luonnonkosmetiikan kursseille. DIY-kosmetiikan raaka-aineita voit hankkia kurssien yhteydessä kaupastamme tai tilata raaka-aineet verkkokaupastamme.

Tule mukaan kurssille oppimaan lisää DIY-kosmetiikan valmistuksesta ja raaka-aineista. Mitä ajatuksia blogiteksti herätti sinussa? Kommentoi alle käyttökokemuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

DIY-Huulivoide valmistuspaketti
Yrttinen voide - Resepti
Pehmeä huulivoide - Resepti
Kuivan ihon kasvoöljy - Resepti
crossmenuchevron-down